Thajboxer Novák prišiel o opasok majstra sveta, prehral s Pakornom

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 09:19 • 2 min
Thajboxer Novák prišiel o opasok majstra sveta, prehral s Pakornom

BRATISLAVA - Slovákovi Marcovi Novákovi nevyšla obhajoba titulu majstra sveta organizácie WKU (World Kickboxing and Karate Union) v thajskom boxe.

slovakia

left justify in out

Novým šampiónom v kategórii do 67 kg je legendárny Thajčan Pakorn, ktorý v bratislavskej HANT aréne zdolal v sobotu večer Nováka 3:0 na body. Zápas bol vypísaný na päť kôl po tri minúty a uskutočnil sa v rámci podujatia Hanuman Cup. Dvadsaťjedenročný rodák z Veľkého Bielu pri Senci Marco Novák zvíťazil v marcovom súboji v Bratislave (PKO) nad ďalším Thajčanom Kittisakom Noiwibonom RSC v 2. kole a stal sa svetovým šampiónom v organizácii WKU. Teraz síce prišiel po súboji s Pakornom o opasok šampióna, ale nezúfal.

 

"S takými, ako som ja, má Pakorn odzápasených množstvo duelov. Vedel, ako na mňa, bol lepší," uznal kvality protivníka Novák a pre TV Markíza ešte doplnil: "Bol nepríjemný. Nielen jeho kopmi a údermi, ktorými ma zasiahol, ale aj tým, že som ho nevedel trafiť." Novákovi, ktorý sa predtým venoval deväť rokov futbalu a v šestnástich rokoch "presedlal" na thajský box, sa napriek sobotňajšej prehre darí: z doterajších 44 duelov má veľmi dobrú bilanciu 35 víťazstiev (z toho 13 KO), 4 remízy a 5 prehier.

 

"Marko podľahol na body, nie je to žiadna hanba. Pakorn má v 25 rokoch na konte viac prehier, ako Novák vôbec duelov v ringu," uviedol tréner klubu Hanuman Gym Bratislava František Starý, ktorý v ňom vedie aj Marca Nováka. Tomu robila v súboji problémy najmä rýchlosť perfektne disponovaného thajského protivníka.

 

"Marko ukázal srdce. Bol kvalitným súperom. Jeho výhodou bola výšková prevaha, ale napokon som to zvládol," skonštatoval po dueli thajský bojovník Pakorn, ktorý v 226. zápase dosiahol už 178. víťazstvo. V jeho štatistike na skompletizovanie k tomu treba prirátať ešte 5 remíz a 43 prehier. Pakorn je z klubu Yokkao Fight Team, trénuje pod vedením legendárneho Saenchaia, mnohými odborníkmi považovaného za najkomplexnejšieho thajského boxera všetkých čias.

 

WKU je jedna z najväčších profesionálnych organizácii pre kickbox, thajský box a karate. Vznikla v roku 2012, sídli v nemeckom Karlsruhe a jej zakladateľom je niekoľkonásobný svetový šampión v kickboxe Klaus Nonnemacher.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies