Tesco vážne porušilo pravidlá spolupráce s dodávateľmi

NETKY.SK • 26 Január 2016, 15:53 • 2 min
Tesco vážne porušilo pravidlá spolupráce s dodávateľmi

LONDÝN - Britská spoločnosť Tesco „vážne porušila“ právne záväzný kódex ochrany dodávateľov v snahe podporiť vlastné financie. V utorok o tom rozhodol britský potravinový dozor.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie začalo minulý rok vo februári vzhľadom na to, že v septembri 2014 vyšlo najavo, že spoločnosť Tesco nadhodnotila hospodárske výsledky o 263 mil. britských libier (GBP).
"Rozsah omeškaní, podstata a rozsah neprimeraných praktík a správanie sa k dodávateľom ma znepokojili,“ povedala Christina Taconová, ktorá o prípade rozhodovala.

 

Zároveň vydala sériu odporúčaní pre najväčší britsky maloobchodný reťazec. "Som tiež znepokojená tým, že Tesco uprednostňovalo vlastné financie pred spravodlivým prístupom k dodávateľom,“ dodala.


Spoločnosť Tesco v utorok uviedla, že zistenia akceptuje a bude pracovať s dodávateľmi na budovaní dôvery. "Chceli by sme sa znovu ospravedlniť,“ povedal šéf spoločnosti Dave Lewis. "Zmenili sme spôsob práce reorganizovaním a opätovným tréningom našich tímov a budeme pokračovať v práci spôsobom, ktorý je v súlade s odporúčaniami,“ povedal. Britský úrad pre vyšetrovanie podvodov a korupcie (SFO) pokračuje vo svojom oddelenom vyšetrovaní spoločnosti Tesco.


Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 150 obchodov rôznych formátov. So svojimi 10-tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies