Bývalý generálny prokurátor spochybnil náhravku s Marianom K.

NETKY.SK • 15 Október 2019, 21:16 • 2 min
Bývalý generálny prokurátor spochybnil náhravku s Marianom K.

BRATISLAVA - Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka pravosť záznamu s Marianom K. spochybnil. Vyjadril sa, že Gorilu nikdy nemal a nikoho nevydieral.

slovakia

left justify in out

Trnka pre nemenovanú televíziu prízvukoval, že mu vyšetrovateľ nahrávku nepredložil. "Sú tam udalosti, ktoré môžu byť v reálnom čase stotožnené, alebo nemusia byť stotožnené. Taká nahrávka sa dá bez problémov zmanipulovať," povedal.

 

img

 

Nahrávke ďalej obsahuje aj vyjadrenia ohľadom kšeftovania v kauze Gorila, tiež že Marian K. si mal nahrávku u Trnku uložiť. Ten to popiera. Tvrdí, že ju nemal ani v kancelárii na Generálnej prokuratúre.

 

Bývalý generálny prokurátor takisto poprel, že sa pokúšal vydierať šéfa Penty Jaroslava Haščáka. "Keby som také niečo spravil, tak to je problém nielen pre mňa, ale pre celú spoločnosť. To sa nikdy nestalo, pána Haščáka som oficiálne videl raz v živote," konštatoval pre televíziu. 

 

img

 

To, že sa s Marianom K. poznal a sporadicky stretával nepoprel. "Nerobil som však s nim ani biznis, ani nechodil do krčmy, ani na dovolenky, nikam," dodal. Či zváži dočasné prerušenie funkcie prokurátora podľa televízie oznámi v najbližších dňoch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona