RTVS v spolupráci s Českým rozhlasom pozývajú na unikátny česko-slovenský koncert pri príležitosti 100. výročia začiatku vysielania Československého rozhlasu

NETKY.SK • 25 Október 2023, 19:00 • 2 min
RTVS v spolupráci s Českým rozhlasom pozývajú na unikátny česko-slovenský koncert pri príležitosti 100. výročia začiatku vysielania Československého rozhlasu

BRATISLAVA - RTVS pokračuje aj počas jesene v oslavách spoločnej česko-slovenskej rozhlasovej histórie. Rádio Regina Západ v spolupráci s Českým rozhlasom Brno pripravili pri príležitosti osláv storočnice vysielania Československého rozhlasu jedinečný hudobný zážitok – spoločné koncerty Orchestra ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu a Brněnského orchestra lidových nástrojů s názvom „Spoločne/Společné naladění na folklór“. Tie sa budú konať 31. októbra v Bratislave a 3. novembra v Brne.

slovakia

left justify in out

Dvojica výnimočných hudobných telies, Orchester ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu a Brněnský orchester lidových nástrojů, sa prvýkrát spoločne predstaví v utorok 31. októbra 2023 o 19.00 h na  koncerte vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave.  

Druhý spoločný koncert  sa bude konať o pár dní neskôr, v piatok 3. novembra 2023 19.00 h v Besednom dome v Brne. Zostrih z podujatia si poslucháči budú môcť vypočuť v Rádiu Regina Západ 17.novembra 2023.

 

 

Obe hudobné telesá nahrávajú a propagujú ľudovú hudbu a sú neodmysliteľne späté s rozhlasovým vysielaním. Na bratislavskom koncerte sa predstavia Brnenský rozhlasový orchestr lidových nástrojú pod taktovkou Petra Varmužu a domáci Orchester ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu vedený Jánom Kružliakom ml. so svojimi hosťami. Spevácke a inštrumentálne vystúpenia budú zastrešovať mená folklórnej hudby, ako sú Denisa Hanušovská, Simona Hulejová a Anton Gajdoš, ale aj mladé talenty ako cimbalistka, speváčka Alexandra Pokorná z Brna a huslista i spevák Milan Paľo z Trstenej. Program koncertu bude inšpirovaný folklórnymi skladbami regiónov Moravy a Slovenska.

Vstupenky na koncert „Spoločne/Společné naladění na folklór“ Orchestra ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu a Brněnského orchestra lidových nástrojů, ktorý sa bude konať v utorok 31. októbra 2023 o 19.00 h vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu, sú v predaji na stránke www.koncertyrtvs.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / Ivana Zečevič, Foto: Rádio Devín - RTVS (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies