Nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa vyjadril k boju proti ilegálnej migrácii

NETKY.SK • 23 November 2023, 21:10 • 2 min
Nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa vyjadril k boju proti ilegálnej migrácii

Vo svojom prejave v parlamente sa dnes popoludní Matúš Šutaj Eštok ako nový minister vnútra vyjadril ku konkrétnym opatreniam, ktoré aktuálna vláda zavádza, aby zabránila nelegálnej migrácii na a cez územie Slovenskej republiky našej krajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pán minister odpovedal na výzvu pani poslankyni Holečkovej z KDH ohľadne neprimeraného zásahu na hraniciach proti migrantom. Vyjadril sa jasne a stručne.

"Táto vláda si na žiadnu nelegálnu migráciu zvykať nebude!"  Jedným z predvolebných sľubov strany HLAS, ako aj SMER a SNS bolo, že po nastúpení do vlády budú robiť maximum, aby Slovenská polícia zabránila nelegálnym migrantom usádzať sa na Slovensku, alebo ním prechádzať do zahraničia na západ. Pretože bola a je pravdepodobnosť toho, že by ich na Slovensko západné krajiny mohli vrátiť, nakoľko im tu bol vydaný tzv. "dokument - papier" o statuse utečenca. Prevažne sa jedná o tkz. vojnových utečencov migrantov, ktorý nemajú žiaden doklad totožnosti a vystupujú pod falošnými identitami. Väčšinou sú ich "mená" totožné a pochádzajú zo Sýrie a Afganistanu.

 

Tak ako sme informovali o dnešnej návšteve spolkového ministra vnútra Rakúskej republiky Gerhard Karner nadšene podporil a vyjadril pochvaľu tejto aktívnej forme boja proti ilegálnej migrácii. Rakúska polícia je súčinná a tiež mimoriadne aktívna pri odhaľovaní nelegálnych prevádzačov a odchyte nelegálnych migrantov. 

V spravodajstve eurúposkeho parlamentu bol aktualizovaný článok dňa 11.10.2023, kde Európsky palament vyjadril podporu zlepšenia ochrany hraníc krajín EU.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Zdroj: redakcia Netky.sk Ondrej Horváth, Facebook: matussutajestok3855, www.europarl.europa.eu
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies