MS v hokeji: Famózny výkon Slovenska! Dánom sme nastrieľali 7 gólov a postupujeme do štvrťfinále

NETKY.SK • 24 Máj 2022, 21:48 • 2 min
MS v hokeji: Famózny výkon Slovenska! Dánom sme nastrieľali 7 gólov a postupujeme do štvrťfinále

HELSINKI – Spektakulárny výkon našich hokejistov nám zaistil postup do štvrťfinále! V kľúčovom zápase sme rozmetali Dánsko 7:1 a naša cesta na turnaji pokračuje do vyraďovacích bojov, kde si zmeriame sily s Fínskom.

slovakia

left justify in out

Jednoducho famózne!

 

Slovenskí hokejisti postúpili do štvrťfinále MS vo Fínsku. Rozhodli o tom po víťazstve 7:1 nad Dánskom vo svojom poslednom zápase v základnej A-skupine, ktorý bol zároveň priamy súboj o posledné postupové miesto zo skupiny.

 

Slováci zamierili za presvedčivým víťazstvom vydarenou prvou tretinou, v ktorej strelil kapitán Tomáš Tatar dva góly, čím potvrdil ich prevahu. Tá bola ešte markantnejšia v druhej časti, v ktorej Pavol Regenda, Mislav Rosandič a Juraj Slafkovský zvýšili slovenský náskok na 5:0. Po presilovkovom góle Dánov v 48. minúte sa ešte v závere zápasu v presilovkách presadili Šimon Nemec a druhýkrát v zápase Pavol Regenda.

 

 

Craig Ramsay, tréner SR: „Podali sme po dlhšom čase výborný výkon. Hrali sme agresívne a páčilo sa mi, ako sme hrali v ofenzíve a ako sme držali puk. Tím potiahol Tomáš Tatar, strhol so sebou celé mužstvo. Bolo vidieť, že je to hráč z NHL. Ale musím pochváliť každého hráča, ktorý nastúpil do zápasu. A páčila sa mi aj naša disciplína."

 

Juraj Slafkovský, autor gólu a asistencie v zápase: „Som rád, že sme dokázali, že vieme dávať góly. Chceme každého súpera už od začiatku pritlačiť, dnes nám to vyšlo skvele. Tomáš Tatar vyburcoval celý tím a každý sa na neho chcel dotiahnuť. Stiahol nás so sebou a potom sme dali ďalšie góly."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

Fíni si postrážili Čechov a vo štvrťfinále si zmerajú sily so Slovenskom

 

Fínski hokejisti vyhrali v utorok v záverečnom zápase B-skupiny MS nad Českom 3:0 a ako víťazi sa vo štvrťfinále stretnú so Slovenskom, ktoré v A-skupine skončilo štvrté. Česi narazia na Nemecko.

 

Presný rozpis štvrťfinále určoval ešte v utorok v noci direktoriát turnaja, ale zápas Fínov so Slovákmi bude mať úvodné buly s najväčšou pravdepodobnosťou o 19:20. V Helsinkách sa ako večerný rysoval zápas Švajčiarsko - USA.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

USA v tesnom zápase zdolalo Nórsko

 

Hokejisti USA zvíťazili vo svojom záverečnom skupinovom zápase na MS vo Fínsku nad Nórskom 4:2. Do štvrťfinále postúpili zo štvrtého miesta "béčka" a čaká ich víťaz A-skupiny Švajčiarsko. Nóri skončili s piatimi bodmi na predposlednom siedmom mieste.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by USA Hockey (@usahockey)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona