Tesco ešte nerozhodlo o predaji slovenských obchodov, už sa ozval prvý záujemca

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 12:55 • 2 min
Tesco ešte nerozhodlo o predaji slovenských obchodov, už sa ozval prvý záujemca

BRATISLAVA – Tesco nedávno rozvírilo vlnu špekulácií o tom, že sa chystá odísť zo slovenského trhu. Napriek tomu, že ide len o špekulácie už sa prihlásil prvý záujemca.

slovakia

left justify in out

Záujem o kúpu obchodov Tesco na Slovenku má údajne spoločnosť Labaš, ktorá je známa na východnom Slovensku, kde vlastní 700 predajní, ktoré fungujú pod názvom Fresh. „Ak by bola táto možnosť, tak určite by sme mali záujem hlavne o menšie prevádzky na východnom Slovensku," povedal pre denník Hospodárske noviny konateľ firmy Miroslav Labaš.

 

Britská obchodná sieť Tesco funguje na Slovensku devätnásť rokov a momentálne má 155 obchodov, 18 púmp a dva veľké distribučné sklady.

 

"Zatiaľ sa o ničom nerozhodlo," povedal pre denník britský investor, ktorý je oboznámený s ozdravným plánom Tesca. Podnik už podľa neho sondoval, či by bol o jeho stredoeurópske aktivity záujem.

 

Iba pred nedávnom spoločnosť oznámila, že plánuje prepustiť až 10-tisíc zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies