Teroristi v Sýrii dostali od Američanov a Arabov "ohromné množstvo" rakiet Grad

NETKY.SK • 28 September 2016, 14:57 • 2 min
Teroristi v Sýrii dostali od Američanov a Arabov "ohromné množstvo" rakiet Grad

DAMASK - Viaceré štáty vrátane Saudskej Arábie, dodali teroristom v Sýrii rakety zem-zem typu Grad v reakcii na zintenzívnenú, Ruskom podporovanú protiteroristickú ofenzívu vládnych síl na mesto Aleppo. S odvolaním sa na povstaleckého veliteľa o tom dnes informovala agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rakety Grad sovietskej výroby boli na územie Sýrie dodané v "ohromnom množstve" a budú použité na bojiskách v mestách Aleppo, Hamá, ako aj v pobrežných oblastiach, vyhlásil teroristický veliteľ plukovník Fáris Bajúš.

 

Hoci sa tieto rakety dostávali do rúk teroristov aj skôr, podľa zmieneného veliteľa im teraz dodali účinnejší typ, s akým teroristi ešte nemali do činenia. Každá salva obsahuje 40 striel, protivzdušným arzenálom však povstalci stále nedisponujú.

 

Na videozáberoch zverejnených na internete možno vidieť, ako teroristi z takzvanej Slobodnej sýrskej armády (FSA) odpaľujú rakety Grad na vládne pozície pri Aleppe. Bajúš potvrdil, že ide o novo dodané raketové systémy.

 

 

Teroristické skupiny organizované pod FSA v minulosti dostali vojenskú pomoc od štátov, ktoré sú proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, a to prostredníctvom Američanmi podporovaného koordinačného strediska v Turecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies