Herec Tomáš Maštalír nehľadá spoločné črty, snaží sa prispôsobiť charakteru, ktorý hrá

NETKY.SK • 3 August 2023, 16:32 • 2 min
Herec Tomáš Maštalír nehľadá spoločné črty, snaží sa prispôsobiť charakteru, ktorý hrá

BRATISLAVA - Film Nikdy nehovor nikdy v hlavných úlohách s Terezou Kostkovou a Tomášom Maštalírom vstupuje vo štvrtok do slovenských kín. Heslo, ktoré tvorcovia použili pre jeho názov, má Tomáš Maštalír v mysli pevne zakorenené. "Asi polovicu života mám za sebou a už som v ňom zažil dosť zásadných a silných situácií, o ktorých by som ani len neuvažoval, že by sa mi vôbec mohli stať, a nie to, aby sa mi ešte aj stali," povedal Maštalír.

slovakia

left justify in out

Herec v rozhovore priznal, že nehľadá spoločné črty s postavami, skôr sa snaží prispôsobiť charakteru človeka, ktorý má hrať. "Neuvažujem o postave spôsobom, že takto by som zareagoval aj ja, takto by som nikdy nezareagoval, v tomto je iný, v inom rovnaký, to nie je predmetom mojej profesie, z môjho pohľadu. Moja úloha je čo najviac a najvernejšie sa skúsiť priblížiť a prispôsobiť sa charakteru, ktorý mám hrať," podčiarkol.

V celovečernom debute režiséra Braňa Mišíka stvárňuje arboristu Petra. Aj touto profesiou je film veľmi ľudský, Maštalírov Peter nie je žiadny manažér, podnikateľ, šéf firmy či nebodaj politik, ale obyčajný človek. "Od začiatku bola ambícia dodržať to, že to nie je žiadny super hrdina. Znie to strašne banálne, ale ambícia bola, aby to bol obyčajný chlap, ktorý je zároveň čestný, poctivý, starostlivý otec," prezradil herec.

 

Petrov vzťah s manželkou ochladol pre ich dlhé odlúčenie, lekárka pôsobí na misiách v Afrike. Maštalír vysvetľuje, že jeho filmová postava prišla do bodu, keď nie ľahkým spôsobom, ale musela prijať vážne rozhodnutie. "Hoci formálne dlhé roky funguje v manželstve so svojou manželkou a v rodine so svojimi dvoma deťmi, ale keďže manželka je dlhodobo pracovne odcestovaná, na celé mesiace je na inom kontinente, Peter je na výchovu a všetky problémy v starostlivosti o deti na ne sám, mama s nimi v kontakte je, ale praktický život s nimi zvláda on a snaží sa na tomto poli bojovať statočne," približuje Maštalír Petra, ktorý dospeje do bodu, keď ho stav, že "síce má manželku, ale nemá", vnútorne ubíja. "S tým, čo mu každodenný život prináša do cesty, snaží sa hrať vyrovnanú partiu," naznačuje herec. 

 

V ďalších úlohách diváci uvidia Lenku Krobotovú, Mareka Majeského, Hanu Holišovú, Ondřeja Sokola, Janku Kovalčikovú, Luciu Siposovú, Juraja Hrčku, Štefana Martinoviča, Juraja "Šoka" Tabačeka, Branislava Bystrianskeho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Topky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies