Tento tréner boxu miluje hľadanie talentov. Motivujú ho aj úspechy oravskej hviezdy

NETKY.SK • 24 November 2020, 15:54 • 2 min
Tento tréner boxu miluje hľadanie talentov. Motivujú ho aj úspechy oravskej hviezdy

Večne strieborný boxerista Martin Gajdoš sa po ukončení aktívnej kariéry, ktorú čiastočne prežil v USA, dal na trénovanie a vyhľadávanie talentov.

slovakia

left justify in out

Tréner, ktorý študoval trénovanie na pražskej Karlovej univerzite i v Spojených štátoch dnes pôsobí vo Vranove nad Topľou a v Trebišove. Na východe Slovenska pôsobí doslovne až v sparťanských podmienkach, keď napríklad na ZŠ I. Kraska nemajú telocvičňu a robia to tak, ako sa hovorí, na kolene.

 

 

Hoci je náročná doba, keď sa počas koronakrízy na Slovensku neorganizujú turnaje, Martin Gajdoš je príkladom bojovníka, ktorý zápasí aj s nástrahami, ktoré nevie ovplyvniť. V relácii Slobodný šport zdôraznil aj potrebu, aby rodičia netrénovali svoje deti. Poukázal pritom aj na jeden z veľkých talentov slovenského boxu, ktorou je Jessica Triebeľová z Oravy, ktorá má úspechy aj vďaka výbornému zázemiu, svojej pracovnitosti, ale aj ochote cestovať.

 

Teraz dokonca trénuje u našich východných susedov. „Ona má skvelé podmienky. Jej oco je takisto boxer, tiež to začal on a pochopil, že potrebuje vyšší level a momentálne viem, že Jessica trénuje niekde za Kyjevom v kempe s ukrajinským super-trénerom, mojím priateľom,“ povedal Gajdoš s tým, že pripravuje sa tak na kvalifikáciu.

 

Vyzdvihol aj veľký podiel Triebeľovej otca, vďaka ktorému máme tento veľký talent. „Tam je obrovská obeta, čo sa týka Jessici. Otec Peťo, môj super kamoš, nie je odkázaný na to, aby fakt to dieťa sa muselo v telocvični trápiť, bojovať, lebo box je nielen o bolesti na tréningu, ale aj o bolesti v ringu,“ povedal prezident boxerského klubu Global Východ.

 

 

Gajdoš dodal, že keďže ide možno aj najťažší zo všetkých športov, nesmie sa v žiadnom prípade príprava zanedbať, a to ani vtedy, ak príde pandémia. „Myslím, že Jessica na to má, aby dokázala veľké veci. Však už hovoríme o tom, že je trojnásobná majsterka Európy, tak už len to značí o tom, že je to tak,“ vysvetlil tento milovník boxu z východného Slovenska.

 

Aj Peter Triebeľ je o tom presvedčený, že Jessica dosiahne ešte veľmi veľa a dokonca môže byť, ako povedal pre TV Oravia, "štartovacím motorom slovenského boxu, je to veľmi šikovné, talentované dievča".

 

Martin Gajdoš sa s boxom zoznámil počas pionierskeho tábora v Rumunsku v roku 1985. Po tom, ako niekoľko rokov v USA, sa dnes na Slovensku venuje hľadaniu talentov aj po rôznych zákutiach východného Slovenska. Navštevuje napríklad aj rôzne osady, v ktorých hľadá boxerské talenty. Chce takto prispieť k integrácii rómskych detí do spoločnosti.

 

Prečítajte si, čo Martin Gajdoš povedal o zápasníkovi MMA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies