USA prispejú Slovensku na likvidáciu prebytočnej vojenskej munície

NETKY.SK • 17 Máj 2021, 10:41 • 2 min
USA prispejú Slovensku na likvidáciu prebytočnej vojenskej munície

BRATISLAVA – Za zničenie časti starších prenosných protilietadlových rakiet, protitankových riadených striel a munície prispejú Spojené štáty americké Slovenskej republike sumou až do výšky jedného milióna dolárov.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti tak informuje slovenský rezort obrany, na základe dohody medzi SR a USA majú byť finančné prostriedky využité na likvidáciu delostreleckej kazetovej munície M 26, ku ktorej likvidácii do konca roka 2023 sa Slovenská republika zaviazala pristúpením k Dohovoru o kazetovej munícii. Na základe spolupráce oboch krajín sa doposiaľ podarilo zlikvidovať 158 kusov striel S2.

Účelom spoločnej dohody je podľa ministerstva obrany bezpečná likvidácia nadbytočných konvenčných zbraní a munície, a tým aj odstraňovanie bezpečnostných rizík, ktoré môže predstavovať ich skladovanie. „Bezpečné likvidovanie munície prebieha od stredy 11. mája v zariadení Ozbrojených síl SR v Sklenom," dodal rezort obrany.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies