Tenoristu Plácida Dominga hospitalizovali s pľúcnou embóliou!

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 20:03 • 2 min
Tenoristu Plácida Dominga hospitalizovali s pľúcnou embóliou!

MADRID - Svetoznámy španielsky tenorista a dirigent Plácido Domingo (72) je od pondelka hospitalizovaný na klinike v Madride po tom, čo mu krvná zrazenina spôsobila pľúcnu embóliu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Umelec bol preto nútený zrušiť niekoľko júlových vystúpení na scéne madridského Teatro Real, ako aj koncert na madridskom námestí Plaza Mayor plánovaný na 21. júla.

Plácido Domingo odriekol zatiaľ päť prvých termínov, v ktorých sa mal predstaviť v príbehu o priateľstve čilského básnika Pabla Nerudu a talianskeho rybára z pera mexického skladateľa Daniela Catana. Ten pod identickým názvom Il Postino (Poštár) poznajú aj filmoví diváci vďaka oscarovej snímke režiséra Michaela Radforda. Premiéra bola naplánovaná v španielskej metropole na 17. júla.

Lekári Dominga požiadali, aby si doprial troj- až štvortýždňový odopočinok, jeho návrat na scénu bude však priamo závislý od rýchlosti regenerácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies