Nemecku hrozia problémy, blíži sa tretia vlna pandémie

NETKY.SK • 12 Marec 2021, 12:36 • 2 min
Nemecku hrozia problémy, blíži sa tretia vlna pandémie

Vzhľadom na rast počtu prípadov koronavírusu by sa malo Nemecko pripraviť na niekoľko náročných týždňov, varuje pred tým minister zdravotníctva Jens Spahn.

slovakia

left justify in out

Šéf  rezortu zdravotníctva novinárom v piatok v Berlíne povedal, že „situácia zostáva napätá". Inštitút Roberta Kocha, ktorý pôsobí ako nemecké centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb, podotkol, že za uplynulý deň v krajine pribudlo 12 843 nových potvrdených prípadov nákazy a ďalších 252 ľudí ochoreniu COVID-19 podľahlo.

Lothar Wieler, riaditeľ Inštitútu Roberta Kocha, povedal, že Nemecko je „na začiatku tretej vlny" infekcií po vlnách z jari a jesene minulého roka. Podľa ministra zdravotníctva však v krajine nastal pokles počtu vážnych ochorení a úmrtí medzi staršími ľuďmi, keďže väčšina ľudí vo veku nad 80 rokov už bola zaočkovaná.

 

Očkovanie v ambulanciách

Dodáva, že Nemecko tento týždeň dokázalo denne podávať viac ako 200-tisíc prvých dávok vakcíny. Po príchode ďalších dodávok budú podľa ministra zdravotníctva očkovacie látky v krajine podávať nielen v špeciálnych vakcinačných centrách, no aj v ambulanciách, a to už od polovice apríla.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies