Tenis-Open: Lacko po prehre: Škoda prvého setu, Gerasimov skvele servoval

NETKY.SK • 15 November 2015, 15:21 • 2 min
Tenis-Open: Lacko po prehre: Škoda prvého setu, Gerasimov skvele servoval

BRATISLAVA - Bieloruský tenista Jegor Gerasimov sa stal prekvapujúco víťazom dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open.

slovakia

left justify in out

Vo finále si v pozícii kvalifikanta poradil so štvrtým nasadeným Slovákom Lukášom Lackom 7:6 (1), 7:6 (5) a dosiahol životný úspech. Skvele servujúci Gerasimov je po Talianovi Davidovi Sanguinettim a Cyperčanovi Marcosovi Baghdatisovi tretím hráčom, ktorý z kvalifikácie dokráčal až k zisku cennej trofeje.

 

Pred začiatkom turnaja figuroval vo svetovom rebríčku ATP až na 324. mieste. Gerasimov, ktorý vo štvrťfinále vyradil Lackovho krajana Norberta Gombosa, si zo slovenskej metropoly odnáša prémiu 12.250 eur a 110 bodov do rebríčka. Lacko nevyužil šancu na zisk tretieho bratislavského titulu. Šampión z rokov 2011 a 2013 by si v prípade triumfu definitívne zabezpečil účasť v hlavnej súťaži na úvodnom grandslamovom turnaji v roku 2016 Australian Open. 

 

Lacko viedol v prvom sete 4:2, keď ťažil z výborného podania. Gerasimov však v ďalších minútach vyrovnal na 4:4 a vynútil si tajbrejk, v ktorom dominoval. Jediný bod v skrátenej hre získal Lacko až za stavu 0:5. V druhom dejstve nevyužil Lacko za stavu 2:1 brejkbal, no nevyužil ho a rozhodnutie opäť padlo až v tajbrejku, v ktorom mal zasa navrch Gerasimov. Za stavu 6:5 využil pri podaní Lacka hneď prvý mečbal.

Bielorus mal po triumfe nad favorizovaným Lackom veľkú radosť. "Ďakujem môjmu tímu, ktorý má veľký podiel na tomto triumfe. Bol som dva mesiace zranený. O to viac si cením, že sa mi v Bratislave podarilo získať prvý challengerový titul. Lukášovi blahoželám k postupu do finále." Lacko vo svojej reči uviedol. "Chcem poďakovať môjmu tímu, rodine a fanúšikom. Dúfam, že tento týždeň ste si užili dobrý tenis. Verím, že na budúci rok to bude lepšie a podarí sa mi zvíťaziť."

 

Slovenskú dvojku mrzel najmä prvý set. "Škoda strateného brejku. Bol som jednoznačne na koni, hral som lepšie, spravil som tam však dve zbytočne ľahké chyby. On začal potom neskutočne servovať, Myslel som si, že ho zaskočím na returne, no keď niekto konštantne servuje rýchlosťou 200 km/h na čiaru, ťažko sa človek dostáva k brejkbalom. Aj v druhom sete som bol lepši odzadu, Gerasimov nebol od základnej čiary taký nepríjemný ako iní súperi, ale toto bol jeho životný turnaj pokiaľ ide o servis a to v tenise niekedy stačí. Som sklamaný, päťkrát som bol v tomto roku vo finále, no získal som iba jeden titul," dodal Lacko, ktorý sa teraz presunie na posledný challenger sezóny do talianskej Brescie, kde sa pokúsi získať body potrebné na účasť v hlavnej súťaži na Australian Open.

 

 

dvojhra - finále:

Jegor Gerasimov (Biel.) - Lukáš LACKO (4-SR) 7:6 (1), 7:6 (5)

prehľad doterajších víťazov challengeru Slovak Open:

2000 Davide Sanguinetti (Tal.)

2001 Karol KUČERA (SR)

2002 Anthony Dupuis (Fr.)

2003 Marc Rosset (Švajč.)

2004 Marcos Baghdatis (Cyp.)

2005 Dominik HRBATÝ (SR)

2006 Michal MERTIŇÁK (SR)

2007 Simone Bolelli (Tal.)

2008 Jan Hernych (ČR)'

2009 Michael Berrer (Nem.)

2010 Martin KLIŽAN (SR)

2011 Lukáš LACKO (SR)

2012 Lukáš Rosol (ČR)

2013 Lukáš LACKO (SR)

2014 Peter Gojowczyk (Nem.)'

2015 Jegor Gerasimov (Biel.)

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies