Tender na výber poradcu na predaj emisií sa preveruje

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 10:08 • 2 min
Tender na výber poradcu na predaj emisií sa preveruje

Tender na výber poradcu na predaj emisií sa preveruje

slovakia

left justify in out

Minister pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja Zsolt Simon nechal preveriť tender na výber poradcu pri predaji zvyšných emisií, ktorý pôvodné ministerstvo životného prostredia vypísalo päť dní po parlamentných voľbách. Dôvodom má byť podľa jeho slov to, že poradca by mal de facto rozhodovať o tom, kto a za akých podmienok dostane emisie po ďalšie roky.
"Nechcem žiadneho sprostredkovateľa, ja chcem zaviesť transparentné riešenie," prízvukoval Simon. Na margo už uskutočneného predaja emisných kvót skonštatoval, že to, čo bolo, už asi ťažko zmení, pripustil však, že sa na tom pracuje. "Chcem zabrániť škodám, ktoré by mohli vzniknúť tým, že sa emisie predajú alebo rozdajú takým nejakým spôsobom, ktorý by mohol byť problematický," zdôraznil.
Pri poslednom predaji emisií v roku 2008 americkej spoločnosti Interblue Group, ktorá údajne sídlila v garáži, radil envirorezortu Norbert Havalec. Ten po tom, čo pôsobil ako poradca ministrov, pracoval aj pre Interblue Group ako projektový manažér. Ako v máji informoval denník Hospodárske noviny, za jeho služby mu mala spoločnosť vyplatiť na účet vo švajčiarskej banke pol milióna eur. Podľa denníka rovnaká suma vraj skončila aj na švajčiarskom účte jeho manželky, čo Havalec poprel. Rovnako odmietol to, že časť zisku z predaja emisií skončila na účte jeho manželky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies