Telo zosnulého gruzínskeho expremiéra Žvaniju exhumujú

NETKY.SK • 1 Október 2014, 08:43 • 2 min
Telo zosnulého gruzínskeho expremiéra Žvaniju exhumujú

TBILISI - Gruzínska prokuratúra nariadila exhumovať pozostatky bývalého premiéra Zuraba Žvaniju, ktorý zomrel v roku 2005 za podozrivých okolností.

slovakia

left justify in out

Politika patriaceho medzi hlavných aktérov takzvanej ružovej revolúcie z roku 2003 našli mŕtveho v byte, kde sa podľa výsledkov pitvy otrávil oxidom uhoľnatým z vykurovacieho zariadenia. Dones však pretrvávajú podozrenia, že nemuselo ísť o nešťastnú náhodu. Prokurátor Revaz Nadoj v utorok informoval, že rodina Žvaniju s exhumáciou súhlasila.

 

Vyšetrovanie úmrtia obnovili v roku 2012, keď prišla o moc koalícia prezidenta Michaila Saakašviliho. Prozápadný líder a úzky spojenec USA sa dostal do čela bývalej sovietskej republiky takisto vďaka ružovej revolúcii, pre svoje autoritárske praktiky sa však postupne dostával pod paľbu kritiky a po vypršaní mandátu v novembri 2013 opustil krajinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies