Herák z OĽaNO: Blaha je fundovaný odborník, v Smere nie sú len zlí ľudia

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 09:55 • 2 min
Herák z OĽaNO: Blaha je fundovaný odborník, v Smere nie sú len zlí ľudia

BRATISLAVA - Poslanec Ján Herák potvrdil autenticitu listu na podporu Igora Matoviča, ktorý koluje medzi poslancami OĽaNO. Podpisom tak vyjadrujú nesúhlas s demisiou premiéra a naznačujú odchod z hnutia.

slovakia

left justify in out

Poslanec Ján Herák v rozhovore pre denník SME potvrdil autenticitu listu, pod ktorý sa podpísala už časť poslancov z klubu OĽaNO s cieľom vyjadriť podporu Igorovi Matovičovi. Píše sa v ňom, že ak premiér podá demisiu, podpísaní poslanci tak odídu z hnutia. Herák však jednoznačne neodpovedal na otázku, či sa pod list podpísal a či má v pláne odísť, upresnil len, že OĽaNO čaká zasadnutie predsedníctva, na ktorom sa bude pýtať na viac podrobností. 

 

 

Ako sa pozerá na rekonštrukciu vlády? Je list, ktorý podporuje, ešte aktuálny? A kde je pre neho červená čiara? Bol...

Uverejnil používateľ SME Pondelok 29. marca 2021

 

Poslanec Národnej rady tvrdí, že Marek Krajčí vo svojej funkcii ako minister zdravotníctva nezlyhal, lebo nepáchal korupciu. „Ukážte mi človeka, ktorý by tak čestne riešil pandémiu. (...) Nerobil si tam vlastný biznis.“ podotkol Herák, ktorý nevidí problém v nenakupení vakcín ani v nákupe nedostatočne kvalitných testov za 60 miliónov, ktorých nepresnosť stihlo skritizovať už aj samotné ministerstvo zdravotníctva. „Stojím za Marekom Krajčím, ktorý si svoju funkciu robil viac než dobre,“ okomentoval Mareka Krajčího.  

 

 

img

 

 

Fundovaní ľudia v SMER-SD
 

Herák je presvedčený, že v strane SMER-SD je veľa fundovaných odborníkov.  „Čisto profesionálne, napríklad Ľuboš Blaha je vysokoškolský učiteľ a docent, na akademickej pôde ho považujem za odborníka, sám som vysokoškolský učiteľ. Nemyslím si, že všetci smeráci sú zlí ľudia a za každú cenu majú potrebu haniť,“ povedal Herák v rozhovore pre denník SME s dôrazom na to, že nechce, aby to vyznelo tak, že by mal blahu rád. 


 

img



Otázka o možnej spolupráci so Smerom je podľa Heráka „diskutabilná“„Na druhej strane minulý rok som predložil zákon, ktorý mi odsúhlasili aj poslanci zo strany Smer,“ dodal. Ak by chcel presadiť niektorý zo svojich zákonov v budúcnosti, uprednostil by najprv svojich koaličných partnerov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona