TdF: Pre Königa bolo desať dní katastrofou, zvyšok nebom

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 10:02 • 2 min
TdF: Pre Königa bolo desať dní katastrofou, zvyšok nebom

EVRY - od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Český cyklista Leopold König patril medzi najväčšie prekvapenia Tour de France.

slovakia

left justify in out

Jazdec tímu NetApp Endura, ktorý na pretekoch štartuje len vďaka voľnej karte od organizátorov, obsadil na slávnom podujatí 7. miesto a potvrdil, že je cyklistom pre veľké etapové súťaže. Zaujal už vlani, keď vyhral etapu na Vuelte a Espaňa a celkovo na nej skončil deviaty.


"Vuelta a Tour sa nedajú porovnávať. Tour je skutočne Tour pri všetkej úcte k španielskemu podujatiu. Prvých desať dní bolo pre mňa veľkou katastrofou, počas ďalších desiatich som bol v absolútnom nebi. Moja Tour mala dve časti a tá druhá bola oveľa lepšia ako prvá. Ak by ma obišli pády a smola, mohol som byť piaty. Ale to je iba keby. Viem, čo je vo mne. Debut na Tour de France však nebol zlý," myslí si König. Na 7. priečku sa prepracoval vďaka skvelej sobotňajšej časovke, v ktorej preskočil Holanďanov Laurensa Ten Dama a Baukeho Mollemu. 


Po úspešnom vystúpení na cestách vo Francúzsku, Belgicku a Anglicku bude o jeho služby v cyklistickom svete pravdepodobne veľký záujem. Momentálne jazdí za tím NetApp Endura, ktorý je profesionálnym kontinentálnym družstvom a na preteky WorldTour dostáva od organizátorov pozvania len výnimočne. König by sa preto mohol posunúť do niektorého z elitných družstiev. "Momentálne mám zmluvu a neriešim budúcnosť. Možno o mesiac. Hovoriť o budúcnosti budeme po Tour de France, všetko je otvorené," dodal König. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies