Ako pripraviť byt na Silvestra?

NETKY.SK • 14 December 2022, 10:38 • 2 min
Ako pripraviť byt na Silvestra?

BRATISLAVA - Do konca roka zostáva len zopár dní. Prinášame preto zopár dobrých rád, ako sa môže zo zvyčajného večera stať špeciálny večer.

slovakia

left justify in out

,,V prípade, že máme pozvaných hostí a pripravujeme sa na naozaj veľkú oslavu, tak pozornosť by sme mali venovať nielen výberu jedál či nápojov ale aj samotnému stolu," začína svoje rozprávanie Eva Danielová z Mili Design s.r.o
Podľa Danielovej je Silvester sviatok, takže by sme sa mali rozhodnúť pre elegantný  či ozdobný obrus alebo stredový obrus. Farby by mali korešpondovať s interiérom celkovo alebo doladiť len s určitým prvkom v interiéri ako napríklad záves alebo sedačka, jedálenské stoličky. Výber látok je naozaj obrovský, cez látky so vzorom, lesklé, jednofarebné, vodoodpudivé.


Ideálna kombinácia je tmavšia farba, nakoľko škvrny nie sú tako viditeľné ako pri svetlej napr. zlatej.
Veľmi dobrou voľbou je tmavšia farba s jemným vzorom vo farbe, ktorá je považovaná za farbu luxusu-napríklad zlatá.


Stôl by sme si mali pred kúpou zmerať aby obrus alebo štóla nepôsobili na stole krátko alebo naopak stôl sa nám "neutopil".
 

Príbory, či už máte radi zlato alebo striebro alebo zlato, sada príborov glam je ideálna vytvorenie na oslavu so štýlom. Každý nápoj vyžaduje určitý druh pohára a dlhé stopky a svetlé farby dodávajú eleganciu. Určite si pamätáme ešte naše babičky, ktoré mali striktne oddelené sviatočné a "obyčajné" súpravy riadu. Dnes už je to trochu inak, hlavným kritériom je nadčasovosť a preto je dobré vyberať biely riad s jednoduchými tvarmi.
Keď už máme na stole obrus, poháre, taniere a príbory, zlatým klincom prestierania sú látkové obrúsky. Látkové obrúsky sú praktické, štýlové a pôsobia elegantne. Mali by ladiť s obrusom. Ešte aj tieto obrúsky vieme ozdobiť prstencami, krúžkami či už zdobené perlami alebo kamienkami povýšia Vaše stolovanie na vyššiu úroveň.


 ,,Za tie roky, ktoré navštevujeme našich klientov a pomáhame im vytvoriť krásny domov môžeme povedať, že medzi najobľúbenejšie štýly bývania patrí minimalistický-vyzdvihuje priestor, vzdušnosť a farebnú neutralitu, vidiecky-,  pôsobí útulne, hrejivo a dominuje v ňom prírodné drevo a milé dekorácie, industrial-ukazuje surovosť materiálov, neomietnuté steny, tehly, betón a často pôsobí ako nedokončený ale v tom je čaro industrialu a zámer.
Každopádne vo všetkých štýloch bývania si svoje miesto nájdu aj podlahové pufy a vankúše na sedenie.
Látky z ktorých šijeme vankúše na sedenie, sú z odolného materiálu a pri veľkom výbere látok, je možné vybrať látku do štýlu bývania ako sme spomínali vyššie,"
zdôrazňuje Danielová.
Vankúše na sedenie sa tešia svoje obľube, sú štýlové, pohodlné a pokojne môžeme tvrdiť, že sú veľkým pomocníkom v situácii-veľká návšteva a málo stoličiek.
,,Nedá nám nespomenúť pri tejto príležitosti akou sú party, domáce kiná atď. akustické závesy a záclony. Akustický záves a záclona dokáže pohltiť zvuk a vylepšiť akustický prejav ale aj zatieniť," dodáva architektka.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies