TdF: Cavendish mal problémy so žalúdkom

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 13:18 • 2 min
TdF: Cavendish mal problémy so žalúdkom

VALENCE - Brit Mark Cavendish chýbal v nedeľu vo Valence v záverečnom špurte o víťazstvo v 15. etape cyklistickej Tour de France.

slovakia

left justify in out

Rýchlik z ostrova Man, ktorý má v zbierke už 26 etapových triumfov na najslávnejších pretekoch, sa posťažoval na zdravotnú indispozíciu, ktorá mu vzala sily v nedeľňajšej etape. V nej si člen tímu Etixx - QuickStep pôvodne robil nádeje na druhý etapový triumf v tomto ročníku TdF.

 

"V noci som toho veľa nenaspal, bolel ma žalúdok. Na štarte som sa cítil prázdny, bez energie. Je to škoda, lebo v posledných dňoch som sa cítil veľmi dobre," posťažoval sa Cavendish, ktorý sa v cieli objavil s odstupom 15:41 min za víťazným Andrém Greipelom na 151. mieste. "Pokiaľ ide o tímovú taktiku, chceli sme dostať ľudí do úniku," dodal Cavendish. Zatiaľ čo on sa bojujúci sám so sebou usadil vzadu v tzv. grupette, jeho tímoví kolegovia Michal Kwiatkowski a Matteo Trentin nechýbali v deväťčlennom úniku. Po dostihnutí utečencov sa ešte v záverečných 4 km pokúsil o sóloúnik ďalší člen Etixxu Zdeněk Štybar, ale neuspel. "Nebol to zlý pokus, ale príliš silný protivietor bol nad moje sily. Škoda, že sa ku mne nikto nepridal," cituje Štybara server Cyclingnews. 

 

V pondelkovej 16. etape Tour de France s Bourg de Peáge do Gap (201 km) čaká na pelotón v závere 8,9 km dlhé stúpanie na horskú prémiu II. kategórie na Col de Manse (1268 m) a odtiaľ ostrý zjazd do cieľa v Gap. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies