VIDEO Táto posteľ vás ochráni aj pred silným zemetrasením

NETKY.SK • 18 December 2015, 16:00 • 2 min
VIDEO Táto posteľ vás ochráni aj pred silným zemetrasením

PEKING – Konečne niekto prišiel s vynálezom, ktorý ocenia najmä obyvatelia oblastí, kde sa často vyskytujú zemetrasenia. Reč je o posteli, ktorá vás pred touto prírodnou katastrofou ochráni.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatšesťročný čínsky vynálezca Wang Wenxi si dal patentovať tento nápad ešte v roku 2010 a odvtedy ho neustále zdokonaľuje. V prípade, že by vás uprostred noci prekvapilo silné zemetrasenie, tak vás táto komfortná posteľ ochráni.

Ako to funguje?

V momente, keď sa objavia prvé otrasy, vás posteľ automaticky vtiahne prudko do seba a uzavrie v masívnej kovovej rakve, kde počkáte na pomoc. Na výber je niekoľko modelov a zdá sa, že kovový kryt sa dá otvoriť rovnako zvonka ako aj zvnútra.

 

 

Inovatívna posteľ v sebe ukrýva aj núdzové zásoby pitnej vody, jedla, lekárničku a dokonca aj nejaké náradie, plynové masky či stlačený kyslík. Zásoby sú na niekoľko dní v prípade, že pomoc nepríde okamžite, avšak toaleta chýba.

V konečnom dôsledku záleží len na vás, či sa viac obávate silného zemetrasenia alebo nečakaného pochovania zaživa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies