Táto kampaň vyzýva na posielanie pohľadníc osamelému chlapcovi

NETKY.SK • 23 December 2015, 15:23 • 2 min
Táto kampaň vyzýva na posielanie pohľadníc osamelému chlapcovi

BRATISLAVA - Istý používateľ portálu Reddit založil online kampaň, ktorej cieľom je zaslať čo najviac vianočných prianí Aronovi Andersonovi, osamelému chlapcovi žijúcemu na ostrove Bruray vo východnej časti súostrovia Shetlandy.

slovakia

left justify in out

Ako autor kampane napísal, príbeh desaťročného chlapca, ktorý je jediným žiakom miestnej školy, ho dojal. Prostredníctvom kampane vyzýva ľudí, aby chlapcovi poslali pohľadnice, a tak mu dali vedieť, že nie je vôbec sám. Výzva sa následne začala šíriť sociálnymi sieťami.


Aron Anderson sa stal známym po tom, čo o ňom v novembri napísal britský denník The Telegraph. Chlapec žije s rodičmi na ostrove, ktorého celková populácia dosahuje 70 obyvateľov. Aron na ostrove navštevuje miestnu školu, ktorá má dve učebne, knižnicu a ihrisko, všetky však teraz využíva sám. "Je to niekedy divné," priznal Aron, ktorý má však život na ostrove rád. Ako prezradil, rád sa po ňom bicykluje a v lete pláva v mori a skáče doň z móla. V budúcnosti sa chce živiť rybárčením ako jeho otec.


Donedávna školu s Aronom navštevovali ďalší štyria žiaci, pričom dvaja boli jeho starší bratia. No tí v súčasnosti chodia na druhý stupeň v meste Lerwick. Domov sa vracajú iba počas víkendov a na sviatky. "Bude to jeho prvá zima, čo je jediným žiakom, takže je náročné povedať, ako to bude znášať," povedala Aronova matka Denise, ktorá je na čele miestnej rodičovsko-učiteľskej rady. "Je mi ľúto, že je Aron sám v škole. No je skutočne šťastný. Vďaka tráveniu voľného času s dospelými je celkom vyspelý, no vie si užiť aj výlety na pevninu, kde sa stretáva s ďalšími deťmi," doplnila. Záujemcovia a záujemkyne môžu okrem pohľadnice zaslať Aronovi aj malý darček.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies