TANAP rozdeľuje kalamitné drevo z Tatier bez súťaže

NETKY.SK • 29 September 2014, 10:09 • 2 min
TANAP rozdeľuje kalamitné drevo z Tatier bez súťaže

VYSOKÉ TATRY - Tatranské drevo z kalamity rozdeľuje TANAP bez súťaže, píše denník Plus 1 deň. Štátne lesy TANAP-u len tento rok predajú približne 140.000 kubických metrov kalamitného dreva, ktoré je prebytočné či už pre vetrovú, alebo lykožrútovú kalamitu.

slovakia

left justify in out

Kameňom úrazu je, že drevo nedostane spoločnosť, ktorá ponúkne najlepšiu cenu, či vyhrá súťaž. Verejné obstarávanie sa nekoná. "Verejnú súťaž na predaj kalamitného dreva vyhlásili Štátne lesy TANAP-u naposledy v roku 2005 po vetrovej kalamite z novembra 2004", napísala hovorkyňa Lenka Burdová.

 

Čo sa týka súťaže, tá sa vraj TANAP-u vôbec netýka. "Výberové konania na obchodnú činnosť nie sú Štátne lesy TANAP-u v zmysle právnych noriem SR povinné uplatňovať", vysvetlila hovorkyňa. Denník pripomína, že v Poľsku je verejné obstarávanie samozrejmosťou a zúčastňujú sa na ňom aj firmy zo Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies