Tampa Bay s Černákom prehrala s NY Rangers 3:6, Calgary sa dotiahlo na Winnipeg

NETKY.SK • 6 Apríl 2023, 10:15 • 2 min
Tampa Bay s Černákom prehrala s NY Rangers 3:6, Calgary sa dotiahlo na Winnipeg

NEW YORK - Tím Tampa Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom prehral v noci na štvrtok v NHL na ľade New Yorku Rangers 3:6. Calgary zvládlo dôležitý duel v boji o postup do play off, keď zvíťazilo vo Winnipegu 3:1.

slovakia

left justify in out

Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom prehrali v noci na štvrtok v NHL na ľade New Yorku Rangers 3:6. Calgary, ktoré nastúpilo bez Adama Ružičku, zvládlo dôležitý duel v boji o postup do play off, keď zvíťazilo vo Winnipegu 3:1.

 

Flames sa bodovo dotiahli na Jets, ktorí však odohrali o zápas menej a stále si držia pozíciu s druhou voľnou kartou v Západnej konferencii. Rangers potiahli dvojgóloví strelci Chris Kreider a Tyler Motte, Mika Zibanejad nazbieral tri asistencie. "Jazdci" slávili piate víťazstvo zo siedmich zápasov. Slovák Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky, v domácej bránke dostal prednosť Igor Šesťorkin, ktorý vykryl 28 striel súpera.

 

Rangers, ktorí hrali bez zraneného Patricka Kanea a v prvej tretine sa im zranil aj kapitán Jacob Trouba, sa priblížili na rozdiel troch bodov druhému tímu Metropolitnej divízie New Jersey. Tampa po troch víťazstvách vyšla tentoraz bodovo naprázdno, nestačili jej ani dva body Alexa Killorna (1+1). Černák odohral za Lightning 20:52 minút, prezentoval sa jednou strelou na bránku, jedným hitom a pripísal si plusový bod. Calgary prehrávalo vo Winnipegu po góle Kylea Connora 0:1, ale dokázalo zápas tromi presnými zásahmi otočiť. Andrew Mangiapane a Nikita Zadorov zaznamenali zhodne gól a asistenciu, víťazný gól hostí strelil Walker Duehr. Flames vyhrali piaty z uplynulých šiestich zápasov aj zásluhou 33 úspešných zákrokov Jacoba Markströma. Winnipeg aj Calgary majú v tabuľke trojbodový náskok pred Nashvillom, ten odohrá do konca základnej časti ešte päť zápasov, kým Jets už len štyri a Flames iba tri.

 

Výsledky NHL: New York Rangers - Tampa Bay 6:3, Winnipeg - Calgary 1:3, Anaheim - Edmonton 1:2 v 3. tretine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies