Taliban začal vydávať magazín pre ženy: Chce ich naučiť zaobchádzať s granátmi

NETKY.SK • 4 August 2017, 09:06 • 2 min
Taliban začal vydávať magazín pre ženy: Chce ich naučiť zaobchádzať s granátmi

Extrémistické hnutie Taliban vydalo v utorok prvý časopis určený výhradne pre ženy.

slovakia

left justify in out

Pakistanský Taliban rozširuje svoju propagandu. Uvedomil si silný vplyv žien na myseľ detí, budúcich džihádistov, a rozhodol sa apelovať priamo na nich. Začali vydávať čisto ženský magazín s názvom Chaulina cesta, ktorým upozorňuje na prvú žiačku proroka Mohameda.

 

Časopis je v angličtine a má 45 strán. Na obálke je žena odetá v tradičnom odeve so zahalenou tvárou. Redaktori tu ženám radia, aby sa stretávali so svojimi kamarátkami a sestrami zdieľajúcimi podobné názory. Majú sa vraj naučiť zaobchádzať s jednoduchými zbraňami a granátmi.

 

Okrem toho tu čitateľka nájde aj rozhovor s manželkou talibanského vodcu Maulána Fazlulláha, ktorá okrem iného obhajuje sobáše neplnoletých, nakoľko sa sama vydávala v štrnástich rokoch. “Je potrebné si uvedomiť, že chlapci a dievčatá, ktorí po tom, čo dospejú, zostanú príliš dlho sami, sa môžu stať zdrojom morálneho rozkladu našej spoločnosti,” tvrdí. Prvé číslo magazínu tiež obsahuje príbeh lekárky z Pakistanu, ktorá sa vzdala svojho západného vzdelania, aby sa mohla pridať k radikálnej skupine.

 

Cieľom celého periodika je presvedčiť ženy, že urobia správny krok, ak sa pridajú k mudžáhidom a v tomto duchu budú vychovávať aj svoje deti.

 

Podľa analytika Tora Hamminga však nejde o nič výnimočné, pretože podobným smerom sa uberajú militantné skupiny v rámci celého sveta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies