Taliban sa pokúša obsadiť letisko v afgánskom Kundúze

NETKY.SK • 29 September 2015, 23:06 • 2 min
Taliban sa pokúša obsadiť letisko v afgánskom Kundúze

KÁBUL - Militanti z hnutia Taliban sa dnes podvečer pokúsili obsadiť letisko v severoafganskom meste Kundúz, ktoré predtým po 14 rokoch znovu dobyli. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný príslušník afganských bezpečnostných síl uviedol, že bojovníkom Talibanu sa podarilo dostať pod svoju kontrolu približne 80 percent letiskového komplexu.

 

Očitý svedok pre agentúru Reuters potvrdil, že v okolí letiska prebiehajú medzi militantmi a príslušníkmi afganskej armády prudké boje.

 

Kundúz je prvým provinčným hlavným mestom v Afganistane, ktoré padlo späť do rúk Talibanu po zvrhnutí jeho režimu pred 14 rokmi. Afganské ministerstvo obrany predtým vyhlásilo, že vládne sily v Kundúze, ktoré sa na noc stiahli na miestne letisko, čoskoro prevezmú opäť kontrolu nad zvyškom mesta.

 

Dobytie Kundúzu medzitým privítal nový vodca Talibanu mulla Achtar Mansúr, ktorý vo vyhlásení ubezpečil obyvateľov, že sa nemusia obávať o svoje životy alebo majetok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies