Taliban opäť vraždil: v Pakistane prepadli jeho ozbrojenci poľnohospodársku školu

NETKY.SK • 1 December 2017, 09:16 • 2 min
Taliban opäť vraždil: v Pakistane prepadli jeho ozbrojenci poľnohospodársku školu

ISLAMABAD - Najmenej deväť mŕtvych a 32 zranených si vyžiadal útok štyroch ozbrojených útočníkov v areáli poľnohospodárskeho vzdelávacieho inštitútu v meste Pešávar. Prihlásila sa k nemu pakistanská odnož Talibanu.

slovakia

left justify in out

Skupina militantov vtrhla do výskumného komplexu v severozápadnom Pakistane a zabila 12 osôb vrátane študentov. Tridsaťpäť ďalších ľudí pri útoku utrpelo zranenia, niektorí z nich vážne, informovala polícia a záchranné služby. Na mieste sa strhla prestrelka medzi útočníkmi a ozbrojenými silami, ktoré troch z nich zabili. K incidentu sa prihlásilo militantné hnutie Pakistanský Taliban.

Podľa šéfa polície v provincii Chajbar Paštúnchwá začali útočníci strieľať na hlavnú bránu komplexu a postrelili dvoch strážnikov a dvoch študentov. Traja z militantov boli prezlečení za ženy a prišli k areálu inštitútu, ktorý pozostáva z kancelárií, školy a ubytovne, v rikši a prestrieľali si cestu dnu, kde zranili a zabili ďalšie osoby.

Miesto činu okamžite uzavrela polícia a armáda. Počas zásahu zhabali vestu s výbušninami a niekoľko zbraní, ktoré mali útočníci pri sebe.
 

Pešávar na severovýchode Pakistanu ležiaci v blízkosti hraníc s Afganistanom zažil už viacero krvavých útokov, ktoré v oblasti spáchalo fundamentalistické hnutie Taliban. Ide najmä o skupinu Tahríke-Tálibán Pákistán, čiže Pakistanský Taliban, ktorá sa prihlásila aj k dnešnému útoku. V roku 2014 talibovia v Pešávare zaútočili na armádou spravovanú školu, pričom zahynulo 141 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies