J. Šeliga: "Pán Žilinka, žiadnym trestným oznámením nás nezastrašíte!"

NETKY.SK • 24 August 2023, 13:45 • 2 min
J. Šeliga: "Pán Žilinka, žiadnym trestným oznámením nás nezastrašíte!"

BRATISLAVA - Poslanec Juraj Šeliga z hnutia Demokrati reaguje na trestné oznámenie, ktoré naňho podal generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

“Pán Žilinka, nás takýmito bizarnými trestnými oznámeniami nezastrašíte. My Demokrati sme už dnes jediná strana, ktorá sa jasne a bez vajatania stavia na stranu spravodlivosti a sme odhodlaní naďalej bojovať za Slovensko,” vyhlásil poslanec NR SR a člen vedenia strany Demokrati Juraj Šeliga po výsluchu k trestnému oznámeniu.

 

Šeliga informoval, že trestné oznámenie vzniklo veľmi neštandardným spôsobom. “Generálny prokurátor dostal list o tom, že som o ňom povedal, že je zbabelec a podľa odosielateľa by som za takéto výroky mal trestnoprávne platiť. Maroš Žilinka sa rozhodol, že na základe tohto majú vyšetrovať trestný čin ohovárania.” ozrejmil okolnosti trestného oznámenia Šeliga.

 

 

“Generálny prokurátor na základe toho, že mu niekto povie zbabelec, ťahá ľudí po výsluchoch. Ja sa takýmto spôsobom umlčať nenechám a naďalej si myslím, že Žilinka je zbabelec,” dodal Šeliga. 

“Budem stále hovoriť o tom, že Maroš Žilinka už viackrát porušil zákon, zneužil paragraf 363 a vstupoval do právomoci súdov. Napríklad v auguste 2021 Maroš Žilinka spolu s Kanderom nezákonne použili 363-ku, bez toho, aby bol niekto obvinený, v prípade vyšetrovania podozrenia z manipulácie dôkazov na policajnej inšpekcií. To spôsobilo, že dnešná kauza 'Rozuzlenie' zbytočne stála 2 roky. Musel prísť až Ústavný súd, ktorý rozhodol, že to bolo protiústavné a Žilinka s Kanderom sa dnes zbabelo zbavujú zodpovednosti v statusoch na Facebooku,” vysvetlil Šeliga.

 

Šeliga ďalej skonštatoval, že prokuratúra na Slovensku už nemôže fungovať týmto spôsobom a akútne potrebuje reformu. “My v strane Demokrati máme pripravenú komplexnú reformu prokuratúry - zrušíme sovietsky systém, obmedzíme právomoci generálneho prokurátora, aby sa už nemohol hrať na sudcu a zrušíme paragraf 363,” uzavrel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Demokrati / Matúš Mandrák Foto: SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies