Taliansky tréner: Saganovi aj Cancellarovi to sťažíme!

NETKY.SK • 27 September 2013, 12:11 • 2 min
Taliansky tréner: Saganovi aj Cancellarovi to sťažíme!

FLORENCIA - Paolo Bettini (39) je dvojnásobný majster sveta aj olympijský víťaz v pretekoch cyklistov na ceste. Na svetovom šampionáte vo Florencii je trénerom talianskeho tímu a z nedeľňajších elitných pretekov mužov si želá jediné - aby niekto z jeho zverencov získal titul.

slovakia

left justify in out

"Budeme jazdiť tak, aby sme zvíťazili. Mnohí favorizujú jazdcov z iných krajín, ale my sme doma a chceme to využiť. Sľubujem, že to sťažíme Saganovi, Cancellarovi aj ďalším favoritom. Všetci musia v tých pretekoch trpieť," cituje Bettiniho server cyclingnews.com. 

Lídrami talianskeho tímu na 272,2 km dlhej trati z Luccy do Florencie by mali byť Vincenzo Nibali a Filippo Pozzato. Ďalšími členmi sú Diego Ulissi, Rinaldo Nocentini, Giampaolo Caruso, Michele Scarponi, Luca Paolini, Giovanni Visconti a Ivan Santaromita. Rezervnými jadcami sú Simone Ponzi a Alessandro Vanotti. S nimi sa ráta, že budú zabezpečovať aktuálne informácie pre svojich kolegov počas pretekov, na ktorých nie sú povolené vysielačky. Cyklisti absolvujú v nedeľu najprv 106 km nájazd a potom desať okruhov vo Florencii a okolí s dĺžkou 16,57 km. To všetko za mohutnej asistencie tisícok fanúšikov. 

"Okruh je krásny, ale náročný. A bude to aj veľmi rýchle. Očakáva sa, že v stúpaní na Fiesole sa pôjde rýchlosťou 30 km/h. Keďže v každom kole budú dve stúpania, čas na vydýchnutie prakticky nebude. Na to sa musíme pripraviť lepšie ako iní," upozorňuje Bettini. 

Nedeľňajšie preteky budú špecifické pre Lucu Paoliniho, lebo na svetovom šampionáte sa predstaví desiaty a posledný raz. Taliani sa budú na 37-ročného šprintéra Kaťuše spoliehať v prípade, že v koncovke pretekov bude špurtovať veľká skupina. V prípade úniku sa väčšie šance dávajú Nibalimu. Víťaz tohtoročného Giro d´Italia a druhý muž nedávnej Vuelty bude podľa slov Bettiniho dobre pripravený. 

"Rastie a zlepšuje sa z pretekov na preteky. Teraz sa navyše stane otcom a to bude pre neho motivácia navyše. Nie je to typický cyklistický špecialista. Vie dobre zajazdiť na Grand Tour, ale tiež dokáže vyhrať jednodňové preteky. Môžeme určite od neho očakávať, že niečo zaujímavé predvedie," povedal Bettini o Nibalim. 

Na nedeľu hlásia pre oblasť Florencie dážď a to môže byť zaujímavý faktor navyše. "Viem jazdiť v daždi, ale to isté platí napríklad aj o Saganovi a Cancellarovi. Jedno je isté: ak bude mokro, každý z nás to bude mať ťažšie," vyjadril sa Nibali. A ešte jednu vec pripomenul 28-ročný pretekár tímu Astana. "Toto budú dlhé, veľmi dlhé preteky náročné na vytrvalosť a odolnosť. Za posledné roky je to určite najdlhšia trať na majstrovstvách sveta." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies