Taliansky premiér Renzi sa chystá na návštevu Iránu

NETKY.SK • 26 Január 2016, 13:01 • 2 min
Taliansky premiér Renzi sa chystá na návštevu Iránu

RÍM - Taliansky premiér Matteo Renzi pricestuje v najbližších mesiacoch do Iránu. Oznámil to dnes iránsky prezident Hasan Rúhání, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rúhání to oznámil počas svojej prebiehajúcej návštevy Talianska. Ide o prvú cestu iránskeho prezidenta po Európe po takmer 20 rokoch. Navštívi v rámci nej ešte Francúzsko.


Renziho skorú návštevu v Iráne dnes avizoval Rúhání na svojom twitterovom účte. Za jej hlavný cieľ označil posilnenie hospodárskych vzťahov medzi oboma krajinami.


Rúhání sa podľa Reuters v súčasnosti snaží o obnovenie najmä ekonomických kontaktov so Západom, k čomu vytvorila priestor vlaňajšia komplexná jadrová dohoda medzi Teheránom a svetovými mocnosťami.


Počas dnešného vystúpenia na podnikateľskom fóre v Ríme sa Rúhání snažil predstaviť Irán ako najstabilnejšiu a najbezpečnejšiu krajinu v čoraz nepokojnejšom blízkovýchodnom regióne.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies