Liga majstrov: Tréner Atalanty tvrdí, že rozhodca zničil zápas s Realom Madrid

NETKY.SK • 25 Február 2021, 17:01 • 2 min
Liga majstrov: Tréner Atalanty tvrdí, že rozhodca zničil zápas s Realom Madrid

Ťahákom včerajšieho osemfinálového kola milionárskej súťaže bol súboj Atalanty Bergamo a Realu Madrid. Verejnosť s napätím sledovala, ako sa maličkému klubu podarí vzdorovať omnoho slávnejšiemu súperovi.

slovakia

left justify in out

Atalanta je v posledných mesiacoch vzorom pre všetky malé kluby na svete. Taliansky mančaft sa vďaka systematickej práci manažmentu pohybuje v posledných troch sezónach na vrchole Serie A. Sympatický ofenzívny prejav mužstva si získal srdcia fanúšikov predovšetkým v minuloročnej edícii Ligy majstrov, keď sa zverenci trénera Gian Piera Gasperiniho prebojovali až do štvrťfinále, kde len o gól podľahli favorizovanému Parížu Saint-Germain.

 

Klubu z Bergama sa darí aj v tohtoročnej sezóne a odmenou za vynikajúce výkony v milionárskej súťaži  mu bol dvojzápas s Realom Madridosemfinálovej fáze. A hoci sa kráľovský klub momentálne nemôže pochváliť práve najlepšou formou, pre fanúšikov talianskeho celku išlo o zápas snov. Úvodný súboj Dávida s Goliášom však včera priniesol viac kontroverzie než futbalového umenia.

 

 

Veľký rozruch vyvolalo rozhodnutie nemeckého rozhodcu Tobiasa Stielera, ktorý už v 17. minúte poslal pod sprchy domáceho záložníka Rema Freulera a domácich tak postavil do nevýhodnej pozície. Freuler videl červenú kartu za to, že tesne pred šestnástkou fauloval unikajúceho Ferlanda Mendyho. Francúzsky hráč zhodou okolností v 86. minúte zariadil výhru Realu nádhernou strelou k tyči. Nahnevaný bol predovšetkým domáci tréner Gasperini, ktorý označil súčasný trend úzkostlivého posudzovania zákrokov za futbalovú samovraždu.

 

„Neviem, ako by to dopadlo, ak by sme hrali jedenásti proti jedenástim. Stretnutie bolo úplne zničené incidentom, ktorý bol posúdený neprimerane. V minulej sezóne, po absolútnom chaose, bolo vyriešené pravidlo o hre rukou. Teraz máme nutkanie vytlačiť z futbalu akýkoľvek kontakt, a to je samovražda nášho športu. Práve som dostal trest za nejaký komentár v Serii A. Ak niečo poviem teraz, dostanem od UEFY dištanc a na lavičku si mesiac nesadnem,“ vyjadril sa pre taliansku televíziu.

 

 

„Nemôžeme tolerovať rozhodcov, ktorí nikdy nehrali futbal. Ak nepoznajú rozdiel medzi zákrokom a faulom, mali by vykonávať iné povolanie. Rozhodcovia teraz majú vďaka videu všetko, čo potrebujú, ale aj s opakovanými zábermi to robia zle,“ uzavrel.

 

Atalanta aj napriek vylúčeniu srdnato bojovala a Real strelil jediný gól zápasu až štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času. Konečný výsledok tak bol pre klub z Lombardie obrovským sklamaním, no o postupe Realu nie je ešte ani zďaleka rozhodnuté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona