Taliansky cyklista sa vážne zranil v Prielome Dunajca

NETKY.SK • 3 August 2014, 15:11 • 2 min
Taliansky cyklista sa vážne zranil v Prielome Dunajca

POPRAD - V sobotu podvečer zasahovali horskí záchranári v Pieninách. Pomoc tu potreboval taliansky cyklista, ktorý počas jazdy v Prielome Dunajca prepadol cez riadidlá, pričom zišiel z cesty a zastavil sa až tesne pri Dunajci.

slovakia

left justify in out

Pri páde si Talian pravdepodobne zlomil rebrá, poranil si chrbticu, nohy i ruky a utrpel množstvo odrenín. Privolaní horskí záchranári zranenému 56-ročnému mužovi poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ho transportovali do Lesnice, kde ho odovzdali privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci zo Starej Ľubovne, informovala Horská záchranná služba.

 

Podvečer zasahovali aj horskí záchranári vo Veľkej Fatre. Po páde na bobovej dráhe na Donovaloch si šesťročné dievčatko poranilo tvár. Horskí záchranári dievčatko ošetrili a odovzdali ju privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá ju transportovala do banskobystrickej nemocnice na ďalšie ošetrenie.

 

V sobotu popoludní zasahovali horskí záchranári aj na Zamkovského chate vo Vysokých Tatrách, kde bol zranený turista slovenskej národnosti. Muž si pri zostupe z Téryho chaty poranil členok. V sprievode známych sa mu podarilo dôjsť až na chatu, avšak ďalej už nedokázal pokračovať. Privolaní záchranári zraneného muža ošetrili a na nosidlách ho transportovali k Rainerovej chate. Následne 62-ročného turistu previezli do Starého Smokovca, kde ho odovzdali privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci.

 

Pri podobnom úraze zasahovali v sobotu popoludní aj horskí záchranári v Nízkych Tatrách. Tu potrebovala pomoc slovenská turistka. Pri zostupe z Chopku na zvážnici medzi Konským grúňom a vrcholovou stanicou lanovky si žena poranila nohu a nedokázala samostatne ísť ďalej. Privolaní horskí záchranári zranenú 46-ročnú turistku ošetrili a previezli k jej autu na parkovisku, odkiaľ odišla na ďalšie ošetrenie v sprievode svojho manžela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies