Barcelona chce od Neymara vrátiť desať miliónov eur, vraj mu ich nemali vôbec vyplatiť

NETKY.SK • 12 November 2020, 11:50 • 2 min
Barcelona chce od Neymara vrátiť desať miliónov eur, vraj mu ich nemali vôbec vyplatiť

BARCELONA - Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona chce prostredníctvom súdu získať späť od svojho bývalého hráča Brazílčana Neymara 10 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Podľa Kataláncov ide o financie, ktoré organizácia zaplatila futbalistovi navyše nad rámec zmluvy počas jeho pôsobenia v tomto klube. Informáciu priniesla osoba oboznámená so situáciou, ktorej identita nebola zverejnená.

 

Klub FC Barcelona mal futbalistom zaplatiť spomenuté prostriedky, aby sa vyhol nezrovnalostiam smerom k daňovému úradu počas vyšetrovania prestupu Neymara z brazílskeho FC Santos v roku 2013.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Barcelona pokračuje vo výpredaji, Luis Suárez posilní Atlético Madrid

 

Daniari však napokon dospeli k verdiktu, že klub tieto prostriedky nemal platiť, preto sa Španieli rozhodli žiadať peniaze späť. Uvedené informácie oficiálne nepotvrdili ani predstavitelia FC Barcelona ani zástupcovia Brazílčana.

Neymar hral za FC Barcelona v rokoch 2013 až 2017, potom prestúpil do francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain za rekordných 222 miliónov eur.

 

Obe strany sa medzičasom stali terčom španielsky úradov, že pri prestupu futbalistu z Brazílie do Španielska došlo k nezrovnalostiam, ktoré mali zakryť skutočnú sumu zaplatenú za služby elitného útočníka.

 

img

 

Všetky strany akékoľvek pochybenie popreli. Podľa úradov Neymar dlhuje 34,6 milióna eur na daniach z obdobia jeho pôsobenia v Španielsku, vlani to bol najvyšší dlh jednej osoby voči daňovým úradom v celej krajine.

 

Prečítajte si tiež: Na jeseň ich odpisovali, sezónu ukončili ziskom titulu v Lige majstrov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies