"To nie je demokracia!" Erdogan je šokovaný rozhodnutím Trumpa o Venezuele

NETKY.SK • 25 Január 2019, 11:23 • 2 min
"To nie je demokracia!" Erdogan je šokovaný rozhodnutím Trumpa o Venezuele

ANKARA - Turecký prezident Tayyip Erdogan vyzval k rešpektovaniu voľby obyvateľov Venezuely, ktorí si ako prezidenta vybrali Nikolasa Madura a vyhlásil, že rozhodnutie prezidenta USA Donalda Trumpa, aby sa uznal rečník venezuelského parlamentu Juano Guaydo za šéfa štátu, je šokujúce.

slovakia

left justify in out

Guaydo sa v stredu vyhlásil za hlavu štátu na obdobie dočasnej vlády v krajine. USA vyhlásili o uznaní Guayda a požiadali Madura, ktorého nepovažujú za legitímnu hlavu štátu, zabrániť krokom proti opozícii.

 

"Som 40 rokov v politike. A vždy som rešpektoval voľby. Ak nedôjde k rešpektovaniu vôle ľudu, potom to nie je demokracia, ale autoritárstvo. Maduro bol zvolený za prezidenta, a preto rozhodnutie Trumpa (že USA uznávajú prezidenta Guayda), mňa ako človeka, ktorí verí v demokraciu, šokovalo," vyjadril sa Erdogan.

 

"Po návrate z návštevy z Moskvy, som zavolal Madurovi a povedal: Stoj pevne! Tí, ktorí bojujú za demokraciu a rešpektovanie volieb, musia držať spolu,“ povedal Erdogan na tlačovej konferencii v Ankare.

       

Turecký prezident poznamenal, že nepovažuje riešenie Trumpa za správne a verí, že Maduro tieto problémy prekoná.

 

"Keď sa uskutočnil pokus o prevrat 15. júla 2016, Maduro okamžite zavolal, hoci som ho vtedy ešte nepoznal. Týmto spôsobom sme sa s nim zoznámili. Ale z EÚ nám nikto nezavolal. My sme na to nezabudli. A preto, kto je demokrat a kto nie je, my už vieme,“ dodal turecký prezident.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies