Taliansky cyklista Aru pôjde na Giro d´Italia aj Vueltu v roku 2017

NETKY.SK • 8 November 2016, 15:09 • 2 min
Taliansky cyklista Aru pôjde na Giro d´Italia aj Vueltu v roku 2017

ASTANA - Cyklistický tím Astana odkryl karty pred budúcou sezónou. Taliansky jazdec Fabio Aru bude lídrom tímu pre celkové hodnotenie na dvoch podujatiach Grand Tour - Giro d´Italia a tiež Vuelta a Espaňa.

slovakia

left justify in out

Najmä stý ročník Gira by mal byť pre Arua aj celú Astanu vrcholom sezóny. Zároveň predstavitelia kazašského tímu oznámili, že najdôležitejšími mužmi pre Tour de France budú Dán Jakob Fuglsang a Kolumbijčan Miguel Ángel López. Vyplýva to z víkendového stretnutia manažmentu Astany, ktoré sa uskutočnilo v meste rovnakého mena v Kazachstane.


"Jednoznačne urobíme všetko pre úspech na Gire, kde bude naším kapitánom Fabio Aru," uvádza sa v tímovom vyhlásení. Dvadsaťšesťročný Aru je víťaz Vuelty 2015 a druhý muž Gira z toho istého roka. Na Tour de France absolvoval svoju premiéru až v tejto sezóne a v celkovej klasifikácii skončil na 13. mieste. Celkovo v roku 2016 nazbierali jazdci Astany 34 víťazstiev, v konečnom rebríčku tímov UCI WorldTour im patrila 10. priečka. Najväčším individuálnym úspechom bolo víťazstvo Vincenza Nibaliho na Giro d´Italia. "Žralok z Messiny" si však už v budúcej sezóne oblečie dres nového a veľmi ambiciózneho zoskupenia na mape svetovej cestnej cyklistiky - Bahrain-Merida.


"Myslím si, že to bola úspešná sezóna. Vyhrali sme Giro d´Italia vďaka Nibalimu, ale presadili sme sa aj na množstve ďalších pretekov," vyhlásil generálny manažér Alexander Vinokurov aj na webe Cyclingnews.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies