Taliansko získalo z privatizácie výrazne menej, než plánovalo

NETKY.SK • 29 November 2014, 15:05 • 2 min
Taliansko získalo z privatizácie výrazne menej, než plánovalo

RÍM - Privatizácia v Taliansku sa rozbieha len pomaly. Informovala o tom agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Vláda premiéra Mattea Renziho získala tento rok z predaja podielov vo firmách a nehnuteľností len 4,5 miliardy eur, uviedol minister hospodárstva Pier Carlo Padoan. Rím pritom tento rok počítal s príjmami z privatizácie vo výške prinajmenšom 12 miliárd eur.
      

Z dôvodu nepriaznivej situácie na finančných trhoch Rím dal na burzu len lodiarsky koncern Fincantieri a Rai Way, dcérsku spoločnosť televízie Rai, ktorá spravuje infraštruktúru pre prenos televízneho signálu. Padoan však potvrdil cieľ, podľa ktorého chce vláda na budúci rok získať z privatizácie 11 miliárd eur, čo zodpovedá 0,7 % hrubého domáceho produktu (HDP).
      

Talianska vláda chce v roku 2015 privatizovať podiel v štátnych železniciach FS. Ministerstvo hospodárstva už zostavilo expertnú komisiu, ktorá má zrealizovať kroky smerujúce k vstupu železničnej spoločnosti na burzu.
      

Kabinet premiéra Renziho chce získať v rámci ambiciózneho privatizačného plánu celkovo 36 miliárd eur. Tie majú pomôcť pri konsolidácii verejných financií. Rím chce privatizovať napríklad poštu aj letecký dohľad ENAV.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies