Taliansko plánuje znova zaviesť kontroly na hraniciach so Slovinskom

NETKY.SK • 5 Január 2016, 13:26 • 2 min
Taliansko plánuje znova zaviesť kontroly na hraniciach so Slovinskom

RÍM - Taliansko plánuje znova zaviesť kontroly na hraniciach so Slovinskom.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na vysoké množstvo utečencov prichádzajúcich do Talianska začne tamojšia pohraničná polícia kontrolovať doklady všetkých osôb prechádzajúcich cez hranice. Opatrenie sa má vzťahovať i na pasažierov vo vlakoch.

 

Informoval o tom dnes milánsky denník Corriere della Sera.

 

V uplynulých týždňoch sa výrazne zvýšil počet utečencov prichádzajúcich do Talianska cez Slovinsko, uviedlo ministerstvo vnútra v Ríme. Cez Slovinsko tak na územie Talianska podľa najnovších štatistík prejde až 400 utečencov týždenne.

 

Rím plánuje pristúpiť o opätovnému zavedeniu hraničných kontrol podľa vzoru Dánska, píše rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF. Kodaň obnovila v pondelok náhodné hraničné kontroly v autách, vlakoch, trajektoch i autobusoch u osôb cestujúcich z Nemecka, čím reagovala na zavedenie povinných kontrol dokladov pri vstupe do Švédska.

 

Talianske ministerstvo vnútra zaevidovalo v uplynulom roku 153.842 nových utečencov, čo bolo o deväť percent menej ako v roku 2014. Aktuálne sa Taliansko stará o celkovo 103.792 utečencov.

 

Talianska vláda uviedla, že dohodnuté prerozdelenie 160.000 utečencov medzi štáty Európskej únie postupuje iba veľmi pomalým tempom. V rámci programu EÚ na prerozdelenie migrantov by malo Taliansko do iného štátu opustiť asi 80 osôb denne. Za uplynulé tri mesiace však z Talianska odišlo iba 190 utečencov. Prevoz ďalších 50 sa plánuje do 15. januára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies