LOH 2020: Po odstúpení producenta končí aj režisér otváracieho ceremoniálu! Mal vtipkovať o holokauste

NETKY.SK • 22 Júl 2021, 12:45 • 2 min
LOH 2020: Po odstúpení producenta končí aj režisér otváracieho ceremoniálu! Mal vtipkovať o holokauste

TOKIO - Organizačný výbor olympijských hier v japonskom Tokiu iba deň pred oficiálnym začiatkom podujatia prepustil režiséra otváracieho ceremoniálu Kentara Kobajašiho za vtipkovanie o holokauste.

slovakia

left justify in out

K tejto situácii došlo ešte v roku 1998, teda pred 23 rokmi. Režisér sa vtedy previnil počas komediálnych vystúpení v divadle, na výrobe ktorých sa podieľal. 

 

"Hlboko sa ospravedlňujeme za všetky problémy spôsobené rôznym skupinám osôb vrátane ľudí v Tokiu a v celom Japonsku," uviedla šéfka organizátorov Seiko Hašimotová.


Toto staré video sa na verejnosti objavilo nedávno a Kobajaši odvtedy čelil kritike zo strany ľudskoprávnych organizácií. V konečnom dôsledku by preto mohlo ísť aj o zdiskreditovanie režiséra. Na druhej strane však ide o veľmi nerozumné poňatie komédie, keďže sa v nej spomína holokaust. 

 

img

 

"Žiadna osoba, a nezáleží na dávke jej kreativity, nemá právo vtipkovať na účet obetí nacistickej genocídy," uviedol Rabbi Abraham Cooper z Centra Simona Wiesenthala v americkom Los Angeles.

 

Odstúpil aj producent
Zaujímavosťou je, že v úvode aktuálneho týždňa rezignoval na svoj post japonský hudobník a producent Keigo Ojamada, ktorý sa podieľal na príprave otváracieho ceremoniálu blížiacich sa OH v Tokiu.

 

img

 

Dôvodom je paľba kritiky, že dnes 52-ročný muž ešte ako dieťa šikanoval jedného zo svojich spolužiakov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies