Talianskemu Červenému krížu odovzdal Lajčák 100-tisíc eur

NETKY.SK • 22 November 2015, 11:09 • 2 min
Talianskemu Červenému krížu odovzdal Lajčák 100-tisíc eur

BRATISLAVA - Finančný príspevok vo výške 100-tisíc eur pre Taliansky Červený kríž na podporu jeho aktivít pri riešení migračnej krízy odovzdal tento týždeň v Bratislave minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák prezidentovi Talianskeho Červeného kríža Francescovi Roccovi.

slovakia

left justify in out

Taliansky Červený kríž je aktívne zapojený v poskytovaní asistencie a pomoci utečencom, ktorí sa cez Stredozemné more snažia dostať do Európy. Najväčší nápor pritom zažívajú talianske ostrovy Lampedusa, Sardínia a Sicília. Príspevok 100-tisíc eur bol vyčlenený z rozpočtových zdrojov rezortu.


"Nemusím vysvetľovať závažnosť migračnej krízy. Týka sa nás všetkých. Sme si vedomí, že nebude ľahké nájsť riešenie súčasného stavu a určite nepôjde o krátkodobý proces. Aj v súvislosti s prichádzajúcou zimou bude potrebné zabezpečiť migrantom neustálu pomoc ako je ubytovanie, strava a zdravotná starostlivosť," zdôraznil Lajčák.


Slovenská republika vyčlenila na riešenie migračnej krízy finančný balík vo výške 21 miliónov eur. Taliansko dosiaľ prijalo 130-tisíc utečencov a spolu s Gréckom a balkánskymi štátmi musí znášať najväčšie dôsledky migračnej krízy v Európe. Taliansky Červený kríž zohráva veľmi dôležitú úlohu pri starostlivosti o migrantov ktorí prichádzajú na územie Talianska. Zásluhy príjemcu dnešného slovenského príspevku, Talianskeho Červeného kríža, pre región Sicílie v pomoci utečencom ocenila aj Medzinárodná federácia Červeného kríža a Červeného polmesiaca v podobe ceny Henryho Davisona za humanitárne aktivity realizované v prospech utečencov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies