Talianskeho kňaza uneseného v Nigérii prepustili spolu s ďalšími 2 osobami

NETKY.SK • 18 Október 2017, 19:08 • 2 min
Talianskeho kňaza uneseného v Nigérii prepustili spolu s ďalšími 2 osobami

MILÁNO - Taliansky kňaz, ktorého uniesli minulý týždeň na juhu Nigérie, je opäť na slobode.

slovakia

left justify in out

Taliansky minister zahraničných vecí Angelino Alfano to uviedol dnes pre rozhlasovú stanicu Radio Capital.

Podľa jeho vyjadrenia, ktoré prevzala agentúra AP, bol Talian Maurizio Pallu prepustený v utorok večer, päť dní po tom, ako sa stal obeťou únosu v juhonigérijskom meste Benin City. Kňaz je v dobrom stave a vracia sa do metropoly Abuja, kde pôsobí posledné tri roky.

 

V rozhovore pre Vatikánsky rozhlas Pallu povedal, že ho uniesli spolu s dvoma Nigérijčanmi a všetkých troch spolu aj prepustili. Podrobnosti o totožnosti únoscov či okolnostiach prepustenia rukojemníkov zatiaľ nie sú známe.

 

Pallu poznamenal, že za uplynulý rok ho uniesli dvakrát, napriek tomu však dúfa, že v Nigérii bude môcť ďalej pracovať a "poraziť tak démonov". Podľa pôvodných informácií uniesli spolu s týmto kňazom štyri ďalšie osoby. K zodpovednosti za tento čin sa nikto neprihlásil, únosy ľudí so žiadosťou o výkupné sú však v Nigérii pomerne bežné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies