Putinov hlavný vývojár zbraní zomrel za záhadných okolností

NETKY.SK • 24 Júl 2022, 08:23 • 2 min
Putinov hlavný vývojár zbraní zomrel za záhadných okolností

MOSKVA - Vo veku 46 rokov v piatok v Moskve náhle zomrel jeden z najlepších ruských konštruktérov zbraní, 46-ročný Dmitrij Konopľov.

slovakia

left justify in out

Ako informoval britský denník Daily Mail, Konopľov zomrel za záhadných okolností - údajne keď podstupoval liečbu proti úzkostným poruchám a depresiám". Podľa ruských zdrojov lekári zatiaľ neurčili príčinu smrti. Ruské médiá napísali, že Konopľov mal problémy so srdcom a že zomrel počas terapie, ktorej súčasťou bolo inhalovanie xenónu, čo malo vyliečiť bolesť hlavy a úzkostnú poruchu.

 

Xenoterapia je v Rusku používaná ako nová metóda liečby duševných, neurologických a somatických ochorení, ako aj rôznych druhov závislostí. Metóda je založená na inhalácii čistého xenónu spolu s kyslíkom.

 

Prečítajte si aj: SKUTOČNÝ PRÍBEH Hlad zaháňala kockami ľadu a vedela, aké to je žiť na ulici. Keby nebolo jednej veci, pravdepodobne by dnes už nežila!

 

img

 

Konopľov viedol Konštruktérsky úrad prístrojového inžinierstva, ktorý sídli v Tule, ležiacej asi 160 kilometrov južne od Moskvy. KBP sa zaoberá vývojom zbraňových systémom a z jeho dielne vzišiel aj raketový systém Pancir používaný teraz vo vojne na Ukrajine.

Organizácia vyvinula viac ako 150 druhov zbraní a kusov vojenského vybavenia, ktoré používa ruská armáda. Patria sem protitankové raketové systémy, komplexy výzbroje ľahkých obrnených vozidiel a tankov, delostrelecké systémy s riadenými zbraňami, systémy protivzdušnej obrany, raketové systémy a zbrane pre ručné strelné zbrane a granátomety.

KBP je označovaný za Putinovho hlavného vývojára komplexných zbraní, ktorý koordinoval prácu veľkého počtu podnikov a organizácií vrátane ústavov Ruskej akadémie vied a ústavov ministerstva obrany.

Mohlo by vás zaujímať: NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE Toto sú tri veci, ktoré nám Boh s istotou nikdy nedá



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies