Návod, ako už nikdy viac nepocítiť smäd

NETKY.SK • 22 Jún 2021, 07:10 • 2 min
Návod, ako už nikdy viac nepocítiť smäd

Nebolo by úžasné natoľko uspokojiť smäd, že človek by viac nemusel piť?

slovakia

left justify in out

Pravdepodobne sa to zdá nemožné, zvlášť pri zvážení všetkých skútočností. Čo sa ale ľudsky vidí nesplniteľné, Boh dokáže spôsobiť jediným slovom či žmurknutím.

 

Pri studni
Ježiš kadesi prechádzal, a hoci to bolo nezvyčajné, nachádzal sa v blízkosti studne celkom sám. Za iných okolností ho sprevádzal veliký zástup, ľudia sa schádzali, len čo začuli, že sa blíži a neváhali ho nasledovať ani na pusté miesta. Ani jeho verná družina, pozostávajúca z dvanástich vybraných učeníkov, nebola na dohľad, a tak len nečinne sedel a pripravoval sa na budúce chvíle.
Netrvalo ale dlho a čoskoro sa zjavila postava prichádzajúca si po vodu.

 

Žena
Bola to žena, v ruke držala džbán a šla si splniť povinnosť, ktorú jej uložilo telo. Piť sa predsa musí, či sa to niekomu páči a či nie, a tak aj ona robila všetko preto, aby potreba bola uspokojená.
Na tvár sa podpísala únava, a ani dobrá nálada sa jej nedržala. Mala už zrejme celého stereotypu dosť a určite ju netešil ani jej súkromný život. „Žena, daj sa mi napiť," oslovil ju Ježiš. Ona sa k nemu obrátila a so zmätkom i podráždením mu venovala povýšenecký pohľad.

 

Nedalo sa poprieť, že pochádzajú z rozličných častí Izraela, ktoré boli navyše aj odcudzené a voči sebe navzájom nepriateľské. „Ako môžeš odo mňa niečo také žiadať?" spýtala sa ho neznáma, do hlasu preniesla toľko nevôle, koľko sa jej len zmestilo. Ježiš nedbal na konvencie, odpovedal jej tak, že ju pripravil o reč. „Keby si vedela, kto som, poprosila by si ty mňa, a ja by som ti dal vodu, po ktorej nikdy viac nebudeš smädná."

 

To pravé
Prirodzene, ženu jeho rozprávanie zaujalo, dokonca mu neváhala odhaliť kus duše. Vysvitlo, že bola kedysi manželkou piatich mužov a že to skúšala ďalej a ďalej. Hľadala naplnenie túžby tam, kde sa jej ho nedostalo a niet ani divu, že preto utrpela sklamania veľké ako svet. Po stretnutí s Ježišom už ale vedela, že pravé šťastie a naplnenie vnútorného smädu jej môže poskytnúť iba Boh. Volanie duše je neoblomné a každý ho skúša utíšiť po svojom. Kto sa však napije vody z dlane Ježiša, nepocíti nikdy viac smäd a vnútro nájde konečne to, po čom tak dlho a urputne pátralo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies