Talianska polícia zhabala majetok mafiánskeho bossa Denara, údajnému šéfovi skupiny Cosa Nostra

NETKY.SK • 15 December 2014, 12:42 • 2 min
Talianska polícia zhabala majetok mafiánskeho bossa Denara, údajnému šéfovi skupiny Cosa Nostra

RÍM - Talianska polícia zhabala majetok v hodnote vyše 20 miliónov eur, ktorý kontrolovala mafiánska rodina Mattea Messinu Denara, najhľadanejšieho muža v krajine. Podľa daňovej polície, ktorú dnes citovala agentúra DPA, akcia znamená "tvrdý úder" pre ekonomické aktivity príslušníkov jeho rodiny.

slovakia

left justify in out

Denaro (52) je údajnou hlavou organizácie Cosa Nostra, sicílskej pobočky talianskej mafie. Zločinec, ktorého v neprítomnosti obvinili z niekoľkých vrážd, je na úteku od roku 1993. Skonfiškovaný majetok zahŕňa stavebné firmy, automobily, nákladné vozidlá, byty, poľnohospodársku pôdu, burzové papiere a bankové účty. 

 

Všetky tieto položky boli kontrolované jeho spoločníkmi, ktorých zatkli už vlani v decembri. Výstavba ciest, poľnohospodárstvo a projekty veterných elektrární v jeho domovskej provincii Trapani na Sicílii boli dlho podozrivé z infiltrácie Denarovými ľuďmi, ktorí z týchto aktivít údajne financovali jeho život na úteku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies