Talianky získali štvrtýkrát trofej, vo finále zdolali Rusky

NETKY.SK • 3 November 2013, 13:08 • 2 min
Talianky získali štvrtýkrát trofej, vo finále zdolali Rusky

CAGLIARI - Rozhodujúci tretí bod získala Sara Erraniová.

slovakia

left justify in out

Tenisové reprezentantky Talianska získali Pohár federácie družstiev žien. Talianky vedú vo víkendovom finále na antuke v Cagliari po nedeľňajšej tretej dvojhre nezvratne 3:0, rozhodujúci bod získala v nedeľu Sara Erraniová, ktorá zdolala Alisu Klejbanovovú za 59 minút jednoznačne dvakrát 6:1. Už v sobotu zvládli svoje duely dvojhry Roberta Vinciová i spomenutá Erraniová. Nasledovať mala podľa pôvodného programu dvojhra medzi Robertou Vinciovou a Irinou Chromačevovou a potom štvorhra. Záverečná štvrtá dvojhra sa podľa pravidiel platných od februára tohto roka neuskutoční a nasledovať bude hneď štvorhra.

Proti jednotke "squadry" Erraniovej, siedma v rebríčku dvojhry, mala pôvodne nastúpiť Alexandra Panovová, prednosť však dostala dvojka Rusiek Klejbanovová (183.). Tá síce mala v zápase dve možnosti na brejk, ale nevyužila ani jednu. Na víťazné údery prehrala 9:15 a v nevynútených chybách bola jasne horšia (25:10). Pre Klejbanovoú išlo o prvé stretnutie v Pohári federácie po prekonaní Hodgkinovho lymfómu. "Poznám Alisu, je to veľmi dobrá tenistka. Výsledok vyzerá na prvý pohľad jednoznačne, ale rozhodne to nebol jednoduchý zápas. Sústredila som sa na každú loptičku. Bola som pod tlakom, keďže stretnutie sledovalo množstvo fanúšikov. Som šťastná, že som to zvládla a hrala som dobre. Všetky sme šťastné, máme za sebou vynikajúci týždeň," cituje www.fedcup.com slová Erraniovej. "Som neskutočne šťastný z toho, čo dokázali dievčatá. Zaslúžili si trofej. Pre náš tím je to veľký úspech. Taliansko môže byť pyšné, že získalo Fed Cup štvrtýkrát," pridal sa kapitán talianskeho družstva Corrado Barazzutti.  

"Zbornej" z rôznych dôvodov chýbajú Maria Šarapovová, Maria Kirilenková, Svetlana Kuznecovová, Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová, Anastasia Pavľučenkovová, Naďa Petrovová či Vera Zvonarevová a kapitán Šamiľ Tarpiščev minulý týždeň po ohlásení oficiálnej predbežnej nominácie otvorene uznal, že hostky sú v podstate bez šance na triumf. 

Rusky vedú v bilancii zo vzájomných duelov 5:2, z toho v postsovietskej ére 3:2. Naposledy mali navrch hladko 5:0 v moskovskom semifinále edície 2011 na tvrdom povrchu, čím sa Taliankam revanšovali za prehru 1:4 z rovnakej fázy ročníka 2009 - vtedy sa hralo na antuke v Castellanete Marina. Talianky vo finálovom kontexte dosiahli odvetu za nezdar 0:4 z "hardového" moskovského súboja o trofej v sezóne 2007. Taliansko je víťaz Fed Cupu 2006, 2009 a 2010. Rusko sa radovalo v rokoch 2004, 2005, 2007 a 2008. 
Finále Pohára federácie 2013 tenisových reprezentačných družstiev žien - priebežne:
TALIANSKO - RUSKO 3:0 po nedeľňajšej tretej dvojhre (Cagliari, antuka vonku)
NEDEĽA: Sara Erraniová - Alisa Klejbanovová 6:1, 6:1 za 59 minút
SOBOTA: Robeta Vinciová - Alexandra Panovová 5:7, 7:5, 8:6 za 193 minút  Sara Erraniová - Irina Chromačevová 6:1, 6:4 za 85 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies