Plytváme vakcínami. Trnava vyhodila 700 očkovacích dávok

NETKY.SK • 29 Január 2021, 12:20 • 2 min
Plytváme vakcínami. Trnava vyhodila 700 očkovacích dávok

Trnava nemohla plnohodnotne očkovať. Chýbali striekačky a tak museli vyhodiť vakcíny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V Trnave vo vakcinačných centrách chýbajú špeciálne striekačky, s ktorými by vytiahli poslednú dávku látky z ampulky a tak vyhodili približne 700 očkovacích dávok, informovala TV Markíza. Trnavská nemocnica tak zaočkovala od začiatku januára o stovky ľudí menej.

 

img

 

Do ôsmeho januára bolo možné z jednej ampulky aplikovať päť dávok no neskôr Európska lieková agentúra vydala odporúčanie, že očkovať sa môže už šiestimi dávkami. Nemocnica vraj striekačky objednala ale objednávka nedorazila načas. Použiť teda mohli iba 5 dávok. „Šiestu dávku v podstate so starými striekačkami nebolo možné vytiahnuť z ampulky,“ tvrdí hovorca nemocnice.

 

img

 

Keď sme to tak priemerne počítali, tak pri dnešnom počte zaočkovaných ľudí, ktorých máme ku dnešnému dňu, tak štyri a pol až päťtisíc, tak tá strata predstavovala okolo 700 pacientov, ktorí mohli byť zaočkovaní,“ upresňuje primár. Striekačky už do Trnavy dorazili, plytvanie teda skončí.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies