Talianka Goggiová ukoristila Vonnovej krištáľový glóbus v zjazde, Petra Vlhová zaostala iba niekoľko stotín od posledného bodovaného miesta

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 13:36 • 2 min
Talianka Goggiová ukoristila Vonnovej krištáľový glóbus v zjazde, Petra Vlhová zaostala iba niekoľko stotín od posledného bodovaného miesta

AARE - Talianka Sofia Goggiová sa po prvý raz v kariére stala držiteľkou malého krištáľového glóbusu za sezónne prvenstvo v hodnotení zjazdu vo Svetovom pohári v alpských lyžiarskych disciplínach.

slovakia

left justify in out

Čerstvej olympijskej šampiónke z Pjongčangu Goggiovej stačilo aj druhé miesto vo finálových pretekoch vo švédskom Aare, kde ju o 6 stotín sekundy zdolala jej hlavná rivalka Američanka Lindsey Vonnová. V celkovom sumáre ôsmich pretekov sezóny 2017/2018 Goggiová nazbierala o 3 body viac ako Vonnová. Tretiu priečku si v Aare vyjazdila Američanka Alice McKennisová, za víťaznou krajankou Vonnovou zaostala o 28 stotín.

Skúsenú Vonnovú napriek tesnej prehre v boji o malý glóbus môže hriať pocit z rekordného 82. víťazstva celkovo a 43. v zjazde v pretekoch Svetového pohára. K absolútnemu lídrovi lyžiarskej histórie Švédovi Ingemarovi Stenmarkovi sa najúspešnejšia žena priblížila už na 4 víťazstvá.

Zjazd v rámci finále SP si vyskúšala aj Slovenka Petra Vlhová a skončila na 17. mieste s odstupom 1,17 s na víťaznú Vonnovú. Dvadsaťdvaročnú Liptáčku delilo 9 stotín sekundy od posledného bodovaného 15. miesta, ktoré patrí Nórke Ragnhild Mowinckelovej. Vlhová s výnimkou niekoľkých tréningov a súťaže na nedávnych ZOH v Pjongčangu zjazd dosiaľ prakticky vôbec nejazdila. Skvelá Slovenka priebežne prišla o tretiu priečku v celkovom poradí Svetového pohára. O 33 bodov ju predstihla Nemka Viktoria Rebensburgová, v zjazde v Aare senzačne štvrtá. Už istou víťazkou SP je Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá v stredu na trati zjazdu chýbala.

Záverečný ôsmy zjazd ženskej časti SP 2017/2018 sa odohral na skrátenej trati, silný vietor a nespevnená podložka v pôvodne vrchnej časti organizátorov prinútili skrátiť zjazdovku z pôvodných 2236 m na 1499 m. Počas pretekov zjazdárkam komplikovalo súťaž aj sneženie.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - finále - Aare (Švéd.) - streda:

Zjazd žien: 1. Lindsey Vonnová (USA) 55,65 s, 2. Sofia Goggiová (Tal.) +0,06 s, 3. Alice McKennisová (USA) +0,28, 4. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,33, 5. Jasmine Fluryová (Švaj.) +0,37, 6. Johanna Schnarfová (Tal.) +0,43,... 11. Ester Ledecká (ČR) +0,77,... 17. Petra Vlhová (SR) +1,17.

Konečné poradie vo Svetovom pohári v hodnotení zjazdu (po 8 pretekoch):
1. Sofia Goggiová (Tal.) 509 bodov - malý glóbus, 2. Lindsey Vonnová (USA) 506, 3. Tina Weiratherová (Licht.) 394.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies