Český minister vnútra Jan Hamáček potvrdil, že nevycestuje s Andrejom Dankom do Moskvy

NETKY.SK • 17 Apríl 2021, 16:47 • 2 min
Český minister vnútra Jan Hamáček potvrdil, že nevycestuje s Andrejom Dankom do Moskvy

Český minister vnútra Jan Hamáček potvrdil, že v pondelok nepôjde do Moskvy na plánované rokovania o dodávkach ruskej vakcíny proti koronavírusu Sputnik V.

slovakia

left justify in out

Cestu Hamáčkovi podľa nemenovaného zdroja Mladej fronty DNES v piatok zamietol premiér Andrej Babiš. Vicepremiér na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter v sobotu však vysvetlil, že sa musí zúčastniť na pondelkovom rokovaní vlády.

 

img


Spolu s Hamáčkom mal do Moskvy odletieť aj bývalý predseda slovenského parlamentu Andrej Danko, ktorý sa vyjadril, že sa český vicepremiér mal stretnúť s ruským ministrom priemyslu a obchodu Denisom Manturovom. V českej delegácii mal údajne byť aj Hamáčkov námestník Jakub Kulhánek, ktorého by mali v stredu menovať novým ministrom zahraničia. Ten ešte pred zrušením cesty uviedol, že do ruskej metropoly nepoletí.

 

img

 

Súvisiaci článok: Andrej Danko vycestuje do Ruska. Pomáha Českej republike vybaviť dodávku vakciíny Sputnik V


Proti Hamáčkovej ceste do Moskvy bola opozícia, ktorá ju okrem iného spochybňovala aj pre plánovanú výstavbu nového bloku v jadrovej elektrárni Dukovany. V pondelok by česká vláda mala od 14:00 prostredníctvom videohovoru rokovať o návrhu na vydanie novely zákonníka práce, návrhu novely zákona o kompenzačnom bonuse pre tento rok či návrhu novely nariadenia o zoznamoch návykových látok. Okrem rokovania vlády je na pondelok tiež ohlásená videokonferencia ministrov zahraničia členských štátov Európskej únie a Hamáček má v súčasnosti na starosti aj český rezort zahraničia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies