Taliani majú novú vládu: Conte získal dôveru aj v Poslaneckej snemovni

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 06:37 • 2 min
Taliani majú novú vládu: Conte získal dôveru aj v Poslaneckej snemovni

RÍM - Nová talianska vláda získala v stredu dôveru v Poslaneckej snemovni, dolnej komore talianskeho parlamentu.

slovakia

left justify in out

Za vládu premiéra Giueseppeho Conteho hlasovalo v snemovni 350, proti 236 poslancov a tridsiati piati sa hlasovania zdržali. Conteho vláda už v utorok získala aj dôveru Senátu, hornej komory parlamentu, kde za ňu hlasovalo 171, proti nej 116 senátorov a dvadsiati piati sa zdržali. Po dlhých povolebných vyjednávaniach, ktoré trvali takmer dva mesiace, sa na vytvorení vlády dohodli Hnutie piatich hviezd a protiimigrantská strana Liga, donedávna známa ako Liga Severu.

Premiér Conte je na politickej scéne úplným nováčikom a premiérom sa stal len preto, lebo šéfovia Hnutia piatich hviezd a Ligy, Luigi Di Maio a Matteo Salvini, sa nevedeli dohodnúť, ktorý z nich má viesť ich spoločnú vládu.

Nová vláda disponuje v dolnej komore talianskeho parlamentu 347 z celkového počtu 630 hlasov, tichú podporu má navyše prisľúbenú aj od krajne pravicovej strany Bratia Talianska, ktorá má 32 poslaneckých kresiel, a tiež od šiestich nezaradených poslancov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies