Talentované deti a mladí ľudia sa môžu aj tento rok uchádzať o grant z programu TNE

NETKY.SK • 7 September 2016, 15:29 • 2 min
Talentované deti a mladí ľudia sa môžu aj tento rok uchádzať o grant z programu TNE

BRATISLAVA - Talentované deti a mladí ľudia zameraní na vedu, umenie a šport, sa môžu uchádzať o finančnú podporu z grantového programu Talenty Novej Európy (TNE). Záujemcovia môžu posielať prihlášky do 22. októbra 2016. O najúspešnejších z nich, ktorí si rozdelia 66.00 eur, rozhodne odborná porota.

slovakia

left justify in out

Desiaty ročník grantového programu opäť podporí talenty, ktoré môžu v budúcnosti úspešne reprezentovať Slovensko. "V predchádzajúcom ročníku bolo vo finále toľko výnimočných talentov, že sme mali čo robiť, aby sme vybrali naozaj tých najlepších. Napriek náročnosti výberu si prajem, aby bol tento ročník rovnako silný ako minulý," uviedla Szilvia Czuczor, výkonná riaditeľka Stredoeurópskej nadácie.

 

V minulom roku sa do grantového programu, ktorý realizuje nadácia spolu so spoločnosťou Slovnaft, prihlásilo 233 nadaných detí a mladých ľudí zo Slovenska. Z nich získalo finančnú podporu 65 talentov. Uspela napríklad 21-ročná Emília Petríková, ktorá v roku 2014 vyhrala súťaž Európskej únie pre mladých vedcov. Vlani sa zúčastnila na stáži na rádiologickom oddelení Mayo Clinic v USA, kde sa venovala výskumu nádorov mozgu.

 

Počas predchádzajúcich ročníkov programu Talenty Novej Európy získalo granty vo výške viac ako 584.000 eur celkovo 294 talentovaných detí a mladých ľudí. Viac informácií a prihlášky pre nadané deti a mladých ľudí možno nájsť na webe www.tne.sk.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies