Dlhovala na daniach 6 centov, skoro prišla o strechu nad hlavou

NETKY.SK • 21 September 2020, 08:40 • 2 min
Dlhovala na daniach 6 centov, skoro prišla o strechu nad hlavou

O tom, ako môže byť byrokratický systém niekedy bizarný a necitlivý, sa presvedčila 89-ročná Glen Kristi Goldenthalová a jej rodina.

slovakia

left justify in out

Seniorka trpiaca Alzheimerovou chorobou dlhovala štátu na daniach celých 6 centov. Pretože ich nezaplatila, mesto poslalo jej poschodový rodinný domček do dražby.

 

Finančný úrad mesta Ocean Township v štáte New Jersey určil dom starenky na predaj 9. septembra. Kým sa o tom nedozvedela jej dcéra Lisa Suhayová, ktorá o prípade informovala na sociálnych sieťach, nikoho mimo rodiny osud starej ženy nezaujímal.

 

"Pochopila som, že štát New Jersey má nulovú toleranciu a že vám predá dom, bez ohľadu na to, koľko dlhujete," uviedla miestna tlačová agentúra Asbury Park Press Suhayová, ktorá sídli vo Virgínii.

 

Úradníkov obvinila z absolútneho nezáujmu a nedostatku ľudskosti. Na počiatku dlhu bolo šesť centov, vinou úrokov a poplatkov sa suma vyšplhala na 300 dolárov.

 

Úrady tvrdili, že Goldentahlovú niekoľkokrát o dlhu informovali - písomne ​​aj telefonicky. Problém však je, že žena trpí Alzheimerovou chorobou a na hovor zrejme zabudla.

 

 

"Vyberač daní mojej matke volal, pretože, keď sme s ním hovorila, vybavil si, že bolo niečo zle, že matka nerozumela, čo po nej chce. Povedala som mu: Pardon, ale vy predávate dom mojej matky, pretože vám dlhuje šesť centov. On na to len, ako je zaujímavé, že ako sa tieto veci dokážu na seba nabaliť ako snehová guľa," rozčuľovala sa Suhayová.

 

Vďaka tomu, že vzbudila rozruch na sociálnych sieťach a kontaktovala starostu mesta, sa nakoniec dom nepredal. Suhayová za matku zaplatila 300 dolárov.

 

Starosta Christopher Siciliano prisľúbil nápravu, viní prísne a neprehľadné zákony štátu. "Prirodzene je naozaj trápne pre mesto, predať niekomu dom kvôli šiestim centom," uviedol starosta. Spojil sa preto so štátnymi zákonodarcami, ktorí by mohli daňový zákon zmeniť.

 

"Koľko ľudí sa počas tejto pandémie, alebo kedykoľvek inokedy, stalo obeťou tohto chamtivého rozbitého systému?" Uzavrela nahnevane Suhayová, ktorej matka neprišla o strechu nad hlavou len so šťastím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies